Styl

Dny fitness: 3 dny plné sportu po celé ČR zdarma!

websize fitness-group-in-gym-doing-crunches-for-sport_imagio_28876481Jedinečnou příležitost vyzkoušet si zdarma téměř 200 sportovních aktivit a cvičení mohou lidé z celé České republiky! Na tři dny, od 1. do 3. října 2015, otevře své brány veřejnosti velké množství fitness center a sportovních areálů. Pořadatelé už pátého ročníku akce Dny fitness s Česko se hýbe doufají, že touto akcí znovu „rozpohybují" český národ.

Návštěvníci aquaparku zkusili zachránit život

tzueeuaphddjlihqycjnnclkwvdoe5f9gn-kgvr6fjiwqtwo8ueiajngtyi ukguel7nooqPět minut – to je chvíle, která při zástavě dechu rozhoduje o životě nebo smrti člověka. Včasná pomoc z rukou laika může bližnímu často zachránit život. Jak se zachovat v krizové situaci, poskytnout masáž srdce nebo oživit tonoucího – tyto a další dovednosti si v sobotu 22. srpna vyzkoušeli návštěvníci aquaparku v pražských Čestlicích.

Pozvánka: Latino food festival

2074255 605254_latino_food_festivalProč latino food festival - protože je to kulinářská cesta kolem světa. Churrasco, empanada, tamaal, chipa salsa,tacos, maté, dulce de leche....to jsou jen některé z výjimečných specialit kuchyně Latinské Ameriky,ovlivněné všemi národy, které tento kontinent osidlovaly. Během jednoho dne tak můžete ochutnat takřka celý svět - Afriku, Evropu i Asii.

České modelky ozdobily exkluzivní Fashion show v Tatrách

gino paradise beeov2Jeden z největších vodních rájů na Slovensku Gino Paradise Bešeňová se první srpnovou sobotu proměnil v módní molo. Tradiční letní Fashion show pod vrcholky Tater se tentokrát nesla ve stylu pohodlného trendy oblečení módní návrhářky Dobravy Míčky Škvaridlové, jejíž originální kousky představily známé slovenské i české modelky. Nechyběla Aneta Vignerová, Gábina Kratochvílová nebo Monika Leová.

V letošním roce počty reklamací zájezdů klesají

0die-donau-im-blick-weinherbst-in-der-wachau--niederoesterreich-werbung--o.2608975Z výsledků naší ankety mezi členskými cestovními kancelářemi vyplývá, že letošní trend reklamací je při meziročním srovnání klesající. V loňském roce jsme zaznamenali vysoký nárůst počtu reklamací v souvislosti s medializací nového občanského zákoníku z 0,5 % na 0,8 % z celkového počtu prodaných zájezdů českými CK. V letošním roce můžeme potvrdit, že se podíl reklamovaných zájezdů vrátil na úroveň 0,6 %.

Penze nebo investice v Karibiku: Dominikánská republika

whkt 5arcubmujaocpy0onyxej1jb5y-n-sfzj189ynw0ecgzatdxjzzbnvifxibzqsejvmDominikánská republika je jednou z nejoblíbenějších exotických destinací nejen mezi turisty, ale i pro zahraniční penzisty a investory. Deník Huffington Post sestavil žebříček pěti nejlepších míst, v němž vedle ekonomických faktorů zohledňuje i bezpečnost, klima a vztah místních k cizincům. Na tomto prestižním seznamu se umístila také Dominikánská republika.

Festival Mramor a meruňky

mramor a_merunky_03O víkendu 1. a 2. srpna 2015 proběhne pod záštitou organizace Roter Hahn v městečku Laas v Jižním Tyrolsku netradiční festival s názvem Mramor a meruňky. Lidé v této oblasti jsou pyšní na své dvě místní komodity - na svůj mramor a na své meruňky (kterým se zde na rozdíl od Německa říká Marillen). "Bílé zlato" z Laas je díky své jedinečné čistotě a tvrdosti známé daleko za hranicemi země a meruňky z Vinschgau, které mají díky výtečné kvalitě jedinečně sladkou chuť. A cení si jich natolik, že jim každý rok v létě uspořádají festival.

Od pokroku v jednání o řecké krizi vzrostl prodej zájezdů až o 20 procent

gcgeasqwidz8vu 4bktxjfl08sc0_bk5kzqrxy6tfvbu6d0ow-0m1sm2pxivqjgeck69kpqVýrazná citlivost českých turistů na zprávy z oblíbených destinací se v posledních dnech projevuje v nárůstu zájmu o dovolené v Řecku.

Kuchyně Jižního Tyrolska: Alpská chuť s italskou finesou

griesserhof nJižní Tyrolsko je svérázný kraj. Na jednom místě se zde setkávají středomořský uvolněný způsob života a alpská zemitost.Oba tyto prvky se kromě různorodosti krajiny a rozmanitosti zvyků a tradic projevují také v místní kuchyni. Její věhlas se šíří široko daleko a také právě ona bývá často největším lákadlem pro turisty přijíždějící do tohoto kraje pod vrcholky Dolomit.

Strana 36 z 57