Styl

6. ročník vegetariánského festivalu otevře své brány 17. - 18. září 2015 na Vyšehradě

vegefest sushiOslava jídla a pestrých vegetariánských chutí, ochutnávky živé kuchyně, přednášky o udržitelném životním stylu, inspirace a netradiční program pro děti i dospělé. To vše přinese již tradiční vegetariánský festival pro šest smyslů - Vegefest 2016. Jeho šestý ročník proběhne 17. - 18. září 2016 ve Starém Purkrabství na Vyšehradě.

Světová hip-hopová špička oslaví 15. narozeniny Hip Hop Kempu ve velkém stylu

a-f-r-oJeden z největších hip-hopových svátků na světě, který televizní společnost CNN zařadila mezi 50 nejlepších festivalů planety, oslaví 15 let své existence ve velkém stylu. Jako hlavní vystupující na něm zahraje dvojice Method Man a Redman. Na jednom pódiu se prostřídají se současnými světovými hvězdami jako Machine Gun Kelly nebo Anderson .Paak.

V jakých destinacích si turisté letos nově připlatí? Baleáry, Malta a Tanzanie zavedly turistické daně

2. pga catalunya resort - stadium course - hole 11Na placení různých pobytových tax a turistických poplatků v zahraničních destinacích si už mnozí turisté zvykli. V minulých letech byly zavedeny např. pobytové taxy v Chorvatsku, Maroku a Zanzibaru, turistická karta v Dominikánské republice, městské daně v italských městech, odletová taxa na Maledivách ad. Tunisko od vybírání dodatečných poplatků od turistů upustilo a vlivem nižšího počtu příjezdů vloni odletovou taxu zrušilo. Naopak Řecko se chystá vedle navýšení DPH na 24 % zavést tzv. návštěvnickou taxu, ovšem až od roku 2018.

Výzva Emirates proti ilegálnímu obchodu se zvířaty oblétla celý svět a zaparkovala na kruhovém objezdu

02 emirates_a380_on_roundabout_2Letecká společnost Emirates se před časem rozhodla pomáhat se zvyšováním povědomí o hrozbách, které představuje ilegální obchod s volně žijícími zvířaty pro přežití některých nejohroženějších a nejznámějších druhů této planety.

Nejlepší trasy pro in-linisty a skateborďáky v Evropě

websize friday night skating 1 foto c philipp lipiarski www goodlifecrew atProjeli jsme ty nejlepší trasy v Evropě, které se hodí pro in-line bruslení a skateboarding: Vídeň vás zve na adrenalinovou noční jízdu, Budapešť ukrývá jeden z největších skateparků v Evropě, projet se můžete po promenádě celebrit v Nice a slunce, moře a dlouhé in-line trasy vás zavedou do Barcelony. Evropa je rájem bruslařů!

Na Rock for People to bude žít a znít celé tři dny

offspring2Více než 9500 minut hudby, přes 200 koncertů, vystoupení, představení a DJ setů, patnáct velkých, menších i originálních komorních scén, a k tomu navíc busking, street show, fire show, sportovní exhibice a festivalové turnaje... Nabitý program festivalu Rock for People slibuje tři dny plné jedinečných nejen hudebních zážitků.

Výstava RETRO 70. a 80. let v Tančícím domě zobrazí to nejlepší z ČSSR včetně pana Vajíčka

1 img_6625Galerie Tančící dům zahájila tematickou výstavu RETRO 70. a 80. let, která představuje to nejlepší z období bývalého Československa. Expozice návštěvníky provede každodenním životem a prostřednictvím dobových artefaktů přiblíží, jakým způsobem vypadaly v sedmdesátých a osmdesátých letech dny běžných lidí, i kterými věcmi se obklopovali prominenti tehdejšího režimu.

Na dovolenou Češi cestují nejčastěji autem, vlastní vůz volí až 50 % dovolenkářů. Kolik letos zaplatí na dálnicích?

websize schoenbrunn palace gardens and gloriette c osterreich werbung photographer mayerKolik letos zaplatí turisté na dálnicích při cestě k moři? Na dovolenou Češi cestují nejčastěji autem, vlastní vůz volí až 50 % dovolenkářů! Zatímco v roce 2014 vycestovalo autem na zahraniční dovolenou 47 % Čechů a letecky se vypravilo 33 %, v loňském roce se podíl cestujících vlastním vozem zvýšil na 50 % a naopak podíl využití letecké dopravy klesl na 30 %.

Botanická zahrada: Kalendář akcí červenec-září 2016

image001Středomoří křížem krážem. Mnoho okrasných, jedlých nebo léčivých rostlin, které jsou součástí našeho každodenního života, pochází z regionu obklopující Středozemní moře. Zajímavé jsou nejen samotné rostliny, ale i jejich plody nebo produkty, které se z nich vyrábí. Výstava rostlin Středomoří má v Troji premiéru a představí jednu z nejbohatších botanických oblastí Evropy.

Strana 31 z 57