Styl

Velká cena cestovního ruchu 2015/2016

2. pga catalunya resort stadium 13thJak se již stalo tradicí, v závěru prvního dne mezinárodních veletrhů cestovního ruchu GO ®IONTOUR byla na brněnském výstavišti slavnostně předána ocenění v soutěži Velká cena ces-tovního ruchu. V devátém ročníku prestižní ankety hodnotila odborná porota projekty přihlášené do ka-tegorií Nejlepší jednotná kampaň, Nejlepší turistický produkt, Nejlepší elektronická komunikace a Nej-lepší lázeňský a wellness balíček.

Akce v Kolíně nad Rýnem

image.1363024612441Chystáte se vyrazit někam za kulturou a nevíte kam? Zkuste třeba německé město Kolín nad Rýnem, kde najdete spousta eventů a výstav, které rozhodně stojí za to. Můžete si vybrat mezi klasikou či moderním uměním a věřte, že návštěva tohoto města splní veškerá vaše očekávání.

Nejkurióznější požadavky cestujících při nákupu letenek: přes oceán raději autobusem, přestupní linka nevadí

cestovani letadlem_ilustracni_foto_letuka.czPasažéři leteckých společností každým rokem rozšiřují seznamy nejkurióznějších požadavků a vtipných situací. Své o tom vědí zákaznická centra prodejců letenek, dotazy cestujících bývají leckdy neuvěřitelné.

Jiný kraj, jiný mrav – Vánoce v Latinské Americe

kvov bobule a zrnaJiný kraj, jiný mrav a to platí i o slavení Vánoc. V českých domácnostech jsou zapáleny všechny adventní svíčky, někde již svítí vánoční stromeček a na stole voní vánoční cukroví. Mnozí z nás si k vánočnímu cukroví rádi vychutnají lahodnou kávu. V Brazílii, kde se káva hojně pěstuje, vánočního kapra na sváteční tabuli ovšem nenajdeme. Za to v Kolumbii stejně tak jako u nás nosí dárky Ježíšek.

Nejkrásnější vánoční trhy v Evropě jsou na dosah ruky – a za pár korun

t4utj hbcgu4uwbdlaxemkah4q2tej2bfcmbisckq6nfn84llobhscydlgxyd6kr1zuuhcmChcete si ještě před Vánoci vyrazit do ciziny načerpat inspiraci a nakoupit zajímavé dárky? Za tou pravou sváteční atmosférou není třeba jezdit daleko, skutečnými experty v tomto oboru jsou naši sousedé, Němci a Rakušané. Mnozí dopravci nabízejí od začátku prosince výhodné akční ceny do míst proslulých svými vánočními jarmarky, jako je Vídeň, Drážďany či Norimberk. Výlet vás vyjde jen na několik stovek. Tipy jak vybrat levné letenky prozrazuje šéf Cestujlevne.com David Eiselt

Zájem o dovolenou v Egyptě neklesá, Češi nemají strach cestovat

dsc 1183I přes komplikovanou politickou situaci, která v řadě zemí momentálně panuje, se Češi cestovat nebojí. Ve srovnání s loňským listopadem poptávka po zájezdech do Egypta překvapivě neklesla. Egyptská letoviska řada lidí volí v zimních měsících kvůli dobrému poměru ceny a kvality. Aktuálně je možné získat luxusní dovolenou za méně než 10 tisíc korun na osobu.

Advent v Národním zemědělském muzeu v Praze

advent nzm3Národní zemědělské muzeum přichystalo pro své návštěvníky v budově na Letné na třetí adventní neděli 13.12. akci s názvem Advent v muzeu. Tradiční akce s ukázkou řemesel a tvůrčími dílnami proběhne pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky a starosty MČ Praha 7 Jana Čižinského.

Mladá vína můžete nově degustovat ve vinném sklepě pod vinicí sv. Kláry

mlad vna z vinice sv. klryVína z letošní sklizně stále zrají v nerezových tancích, i přesto je můžete ochutnat dřív, než se nalahvují. Řízené degustace ve vinném sklepě trojské botanické zahrady nabídnou mladá vína ročníku 2015, a to 8. a 10. prosince od 18 hodin.

Vánoční trhy v kapse s 2GIS – zaparkujte a nakupte bez starostí

adsfVíte, ve kterých částech Prahy se budou letos konat vánoční trhy? Kdy budou zahájeny, kde přesně je najdete a od kdy do kdy budou otevřeny? Od 1. prosince tyto informace naleznete přehledně v systému 2GIS. Informační systém Prahy 2GIS s 3D mapou nabízí kompletní informace, kde a v jakém čase se trhy konají, včetně toho, kde nejlépe v jejich okolí zaparkujete a za kolik.

Strana 34 z 57