TRAVELNEWS.CZ

Styl

Čeští skláři zapsáni na seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaPo třech letech fungování nové česká značky skleněných, nejen vánočních ozdob Koulier lze s jistotou konstatovat, že se jedná o nesmírně kreativní inspirativní práci, která se dědí z generace na generaci. Je velkou satisfakcí a zároveň výzvou, že na sklonku roku 2023 byla rukodělná výroba foukaných vánočních ozdob zapsána společně s dalšími sklářskými technikami na reprezentativní seznam nehmotného kulturního dědictví lidstva UNESCO. Jak je tedy možné, že i po tomto kroku oznámilo několik skláren ukončení činnosti?

Dva světové unikáty v jediné rezervaci. Z Milovic se stala výkladní skříň české ochrany přírody

 havel_jpg_3_hotelHned dvěma světovými unikáty se může pochlubit milovická rezervace velkých kopytníků v bývalém vojenském prostoru Milovice.  Díky využívání zkušeností ze zahraničí se stala první rezervací na světě, kde se vyskytují všechny tři klíčové skupiny velkých kopytníků Evropy, tedy zubr evropský, divoký kůň a zpětně šlechtěný pratur. Kromě toho je v současnosti jediným místem na světě, kde se prokazatelně vyskytuje vzácný korýš hrotnatka neočekávaná. Tento druh perloočky objevili překvapení vědci v loňském roce při výzkumu tůní, které svojí činností udržují právě velcí kopytníci. 

Havárie kamionu s jalovičkami na D8

smg01524frblTragická havárie kamiónu se zvířaty na dálnici D8, 17. ledna. Nářek a utrpení uvězněných zvířat v převráceném kamiónu trvalo mnoho hodin. Byly to jalovičky, převážené z Dánska do Maďarska.

Zanechte předsevzetí stranou, otevřete dveře novému já s Les Mills ve Form Factory!

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaNový rok s sebou přináší naděje a cíle, ale co kdybychom letos udělali něco trochu jiného? Místo nekonečného seznamu předsevzetí otevřeme dveře k novému životnímu stylu. Vstupte do světa Les Mills ve Form Factory, kde se nejen zlepší vaše fyzické zdraví, ale najdete zde i radost a zážitek, které vás donuse zamilovat do cvičení.

Výlet či víkend na českých horách? Lyžařská střediska investovala, modernizovala a ceny skipasů drží jako loňskou sezónu

 Pokud patříte k milovníkům lyžování a dalších zimních radovánek a nemáte na letošní zimu ještě přesné plány, možná vás zaujmou informace o novinkách v českých a moravských lyžařských resortech. Česká horská střediska před letošní zimní sezónou investovala přes 1 miliardu Kč. Nejvýznamnější část investic připadá na areály Špindlerův Mlýn, Bílá, Špičák Železná Ruda, Zadov, SkiResort Černá hora – Pec a Dolní Morava.  

NOIR cestování

 vstava pro vechny smysly 2018 6Podzim je tady a s ním i kratší dny, horší počasí a menší ochota vydávat se z tepla domova na cesty. Není ale větší chyba než promarnit podzimní dny, jsou totiž ideální pro tzv. NOIR turistiku! Tento mimosezonní trend si získává Česko. Na rozdíl od temné turistiky, která výletníky provází spíš po děsivých místech spojených se smrtí a utrpením, vás NOIR cestování zavede na místa tajemná, opředená záhadami. Dlouhé listopadové večery jsou kromě procházek po památkách ideální i k trávení času ve stylových vinárnách a termálních koupelích. Pojďme se podívat do dvou koutů naší země, kde se dá v listopadu strávit pěkný víkend. 

Proč Milan Šteindler spadl z postele

y7emoh3rgwnwkv0btr0pxtg8oxgjwljbmcrqfbk5kn5wvefenlrvm1tu3bdnemm8qob1ymwI letos spolek Běhejme a pomáhejme útulkům připravil celorepublikovou sbírku Den zvířat na podporu útulků. Jedná se o akci nejen pro psí a kočičí útulky, ale také farmy, které pečují o týrané koně, hospodářská zvířata, raněné holuby nebo fretky. Letošní video podporující sbírku natočil a sám sehrál režisér, herec Milan Šteindler. Sbírku na sociálních sítí podpořily hvězdy jako herečky Veronika Khek Kubařová, Míša Kuklová, Veronika Žilková, Anežka Rusevová, herci Ivan Trojan, Václav Vydra, Pavel Nečas, Michal Novotný, Robert Nosek, Štěpán Benoni, Robert Jaškow, zpěvák Václav Noid Bárta, zpěvačka Martina Pártlová a skupina Poetika.

Výstava Bond in Motion: ikonická vozidla slavného agenta k vidění v Praze

stezka 2Výstava Bond in Motion poprvé v Česku představuje přes 75 exponátů nejen z bohatého vozového parku filmového Jamese Bonda, legendárního agenta britské tajné služby MI6. Slavnostně se otevírá 7. prosince 2023 a potrvá do 31. března 2024. Na celkové ploše téměř 3 000 m2 si v Křižíkových pavilonech B a C na pražském Výstavišti mohou lidé prohlédnout agentova proslulá auta, letadla či plavidla a mnohé další pozoruhodné rekvizity spojené s natáčením filmových bondovek. 

„Abecedu Vánoc“ na zámku Loučeň tvoří i originální ozdoby Tříkrálového stromečku

1zh8a5lsmnh0dhnz0qywpfo17ih1r0eoscvuzigciz7zblym4gipimd3innmg5yf6q-ikdcLoučeňský zámek přivítal o víkendu první návštěvníky, kteří měli možnost shlédnout vyšňořené stromečky v rámci prohlídek Příběh vánočního stromečku. Vše o Vánocích od A do Z vypráví kostýmovaní průvodci v rolích členů knížecí domácnosti. Knihovnu zámku opanoval vánoční stromeček se špicí až ke stropu, podobně, jako to dělává první dáma v Bílém domě. Ozdoby tohoto stromečku vytvořila sklárna Koulier v barvě Tifanny Blue.

Strana 1 z 56