TRAVELNEWS.CZ

Styl

Vydejte se do Bradavic

laboratoe v iqlandiiPo omezenou dobu, od 25. září do 22. října, budou mít fanoušci Wizarding World možnost prohlédnout si umělecké ztvárnění ikonických míst z oblíbené filmové série o Harry Potterovi v nákupním centru Westfield Chodov v Praze. Kromě prohlídky interaktivních prostředí se mohou během víkendových dní těšit na tematické aktivity, které je ještě více vtáhnou do světa kouzel.

Pop-up výstava Františka Jungvirta v projektu VII. Dům, aneb jak se prodávají exkluzivní nemovitosti v roce 2023

 0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaKdyž se prezentuje tak výjimečné rezidenční bydlení, jakým je projekt VII. Dům na Valdštejnském náměstí, je na místě vymyslet něco neobvyklého a zcela speciálního. Proto v jednom z dokončených bytů vznikla jednodenní pop-up výstava mladého designéra Františka Jungvirta.

Poslechněte si pověsti a legendy z Beskyd

ne-objeven tve pamtek gabriela koukalov zmek libochovice foto marketa novak nahledKnihu pověstí, legend a vyprávění z Velkých Karlovic a okolí nazvanou O čem si vyprávjajú Karlovjané napsala Helena Mičkalová. Učitelka z Velkých Karlovic v ní zúročila svou dlouholetou vášeň pro sbírání a zaznamenávání vyprávění pamětníků. Necelých osmdesát minut dlouhý výběr z knihy ve valašském nářečí načetla Marie Vašutová, zpěvačka ženské pěvecké skupiny Karlovjanky z Velkých Karlovic.

Nehoda v zahraničí: Tipy, jak postupovat

jacob-campbell-0pqhydamzhg-unsplashSezona adventních trhů je tu a mnozí z vás plánují vyrazit do sousedních zemí za svařeným vínem a vánočním punčem. Co když se ale stanete účastníky dopravní nehody? Přečtěte si, jak byste měli postupovat. 

Májová procházka botanickou zahradou s ochutnávkou vín ročníku 2022

 dsc8615 - mediumBotanická zahrada je právě v květnu tím nejkrásnějším místem pro jarní procházky. A nejen pro ně. Návštěvníci Botanické zahrady hl. m. Prahy si už současně mohou vychutnat vína ročníku 2022 z produkce Vinice sv. Kláry. Ta se rozkládá na jižních svazích Trojské kotliny, které poskytují jedinečné podmínky pro pěstování vinné révy.

Zajímavosti o kávě

nirwana bali indonesia 2Káva je oblíbeným životabudičem, který nás díky kofeinu povzbudí a stimuluje tak naše smysly. Pomůže nás „nakopnout“ i při jarní únavě. Abychom to ale s kofeinem nepřehnali je dobré pohlídat si jeho množství. To se může lišit nejen podle jednotlivých druhů tohoto nápoje, ale i způsobu přípravy.

Pilsner Urquell: The Original Beer Experience se na Václavském náměstí otevře veřejnosti

vstava pro vechny smysly 2018 6Zážitková expozice Pilsner Urquell: The Original Beer Experience, kde příběh proslulého plzeňského piva ožívá zcela unikátním způsobem, se v centru Prahy pro veřejnost otevře již v sobotu 22. dubna. Návštěvníci se mohou těšit na nejmodernější technologie i jedinečnou atmosféru.

Už příští týden se spustí přímé lety Praha – Soul. S návratem turistů z Jižní Koreje do Česka pomáhá nejen kampaň Bohemian Rhapsody

img 2322_panorama1zmRoadshow Discover Czechia ve čtyřech jihokorejských městech připravila Česká centrála cestovního ruchu – CzechTourism. A také začala kampaň Bohemian Rhapsody. Cílem je podpořit české podnikatele a pomoci s návratem turistů z východní Asie. Přímé letecké spojení Praha – Soul spouští Korean Air už příští týden. Inaugurační let z Letiště Praha se uskuteční v pondělí 27. března.   

Zázračné plody pepřovníku. Barevné varianty, zdravotní benefity a nejlepší pepř na světě

knoedelfest-druck-47Málokdo si umí představit vaření bez skvělých pomocníků, jakými jsou sůl a pepř. Už od pradávna se říká, že sůl je nad zlato, ale takový pepř můžeme právem nazvat králem koření. Dá totiž nejrůznějším pokrmům pořádný šmrnc. Cesta z rostliny až k nám do kuchyně není jednoduchá, na jejím konci nás ale čeká chuťový zážitek, který navíc prospívá našemu zdraví. Jaké existují varianty pepřů, v čem se liší a který pepř je nejkvalitnější?

Strana 3 z 57