TRAVELNEWS.CZ

Top Hotely

Zahraničních turistů v hotelech v Česku je meziročně víc, ještě ne však tolik jako před koronavirovou pandemií

l664eadw8e6royh4c3nuhpa7wluxfr8z8zcnovrz4hv4ej1huxzrkvrpppmgduh iwfucy0Celkem 1,604 milionů turistů přijelo letos v srpnu do tuzemských hotelů. Ve srovnání se stejným obdobím roku 2022 to znamená nárůst o 9 %. Rezidentů bylo téměř stejně jako loni, cca 737 tisíc, cestovatelů ze zahraničí meziročně o 18 % víc, cca 868 tisíc. Počet cizinců v hotelech v Česku přitom ještě nedosáhl úrovně před koronavirovou pandemií. Pomoci změnit to má i 2. vlna zahraniční kampaně Unexpected Traditions, kterou ve 13 zemích světa spustila agentura CzechTourism. 

Zámecká paní z Loučeně se stala Hrdinkou cestovního ruchu

xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kOcenění v kategorii Hrdinka cestovního ruchu za třicet let převzala Kateřina Šrámkové – majitelka zámku Loučeň - od ředitele pana Hergeta v polovině září tohoto roku. Dále byla v hlasování veřejnosti oceněna jako finalista ceny Osobnost cestovního ruchu. Celkovým vítězem se stal pan Bohumil Starý in memoriam – předseda Asociace kempů. Ceny upozorňují na skutečnost, že na zámku Loučeň mění Kateřina Šrámková se svým týmem stereotypy památkového cestovního ruchu.

Zažijte na zámku v Loučeni příběh lásky inspirovaný prastarým evropským rodem Thurn-Taxisů

 havel_jpg_3_hotelNa začátku roku krajině sice panuje zima a někde i sníh, avšak pro lásku, která se rodí hlavně z náhody a štěstí, je to ideální začátek. Podobně jako začal příběh lásky knížete Alexandra a kněžny Marie a celých tří generací rodu Thurn-Taxisů. Zámek Loučeň se nechal jejich příběhem inspirovat a na přelomu zimy a jara připravil prohlídky s názvem Příběh lásky, které jsou na zámku k vidění až do 12. března.

Wine Management na cestě stát se předním evropským fondem pro investiční alkohol

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaFond Wine Management zaznamenal loni další úspěšný rok, navzdory nepříznivé ekonomické situaci. Nebo možná právě proto: v dobách poklesu akciových trhů a rostoucí inflace totiž investoři rádi sahají po reálných aktivech, jakými jsou luxusní whisky a víno. Počet akcionářů fondu dále rostl a nyní čítá 266 investorů.

České sklo a hory ve francouzské televizi. Reportáže pro hlavní zprávy TF1 natáčí v Česku

lucnuNejstarší sklářská škola na světě, která vznikla v roce 1856, je v Česku. A to v Libereckém kraji. Aktuálně se o ni a další místa spojená s českým sklem zajímá francouzská televize TF1. V Kamenickém Šenově a na dalších místech Křišťálového údolí natáčí reportáže pro víkendové hlavní zprávy. Štáb z Francie se vydá také do Krkonoš, kde se bude věnovat tuzemským horám. To vše díky spolupráci zahraničního zastoupení České centrály cestovního ruchu – CzechTourism pro Francii, Křišťálového údolí, KRNAP a Libereckého kraje.

7 tipů, kam za vínem ve Znojmě a okolí

y7emoh3rgwnwkv0btr0pxtg8oxgjwljbmcrqfbk5kn5wvefenlrvm1tu3bdnemm8qob1ymwZnojemsko, přesněji Znojemská vinařská podoblast je sice nejmenší ze čtyř hlavních vinařských regionů na jižní Moravě, to ale určitě neznamená, že toho má nejméně co nabídnout. Možná naopak. Každý, kdo ve vinařských krajích hledá kromě tradiční turistiky také cestu k vínu, zde najde nespočet možností, kde víno nejenom ochutnat, ale také se o něm mnohé dozvědět.

Obnovuje se zájem Čechů o okružní plavby

nirwana bali indonesia 2Obnovuje se zájem Čechů o okružní plavby i díky příjemné cenové politice lodních společností. Největší loď světa vypluje z Říma a Barcelony již v květnu!

Jak se v Česku prodávají zámky?

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaTrh s nemovitostmi zahrnuje kromě bytů, rodinných domů a komerčních staveb také ty historické. Česká republika má na rozdíl od západoevropských zemí památky, které sice byly relativně zachovány, ale nedaly se zakoupit za minulého režimu. Od té doby se poptávají ve velkém a noví majitelé v nich budují soukromé rezidence, sídla firem, hotely, lázně, na pozemcích obnovují zámecké parky, vinice nebo rozvíjejí jiné zemědělské činnosti.

Češi a mamahotely? Bývávalo… Zájem o ně rok od roku klesá

griesserhof nBydlení v tzv. mamahotelech v Česku pomalu ztrácí na oblibě. Zatímco před šesti lety bydlel s rodiči každý třetí Čech ve věku od 26 do 30 let, dnes takto bydlí jen pětina mladých lidí. Péči rodičů si přitom častěji užívají muži (66 %) než ženy. Třetina mladých dává před mamahotelem přednost pronájmu bydlení, kam se stěhují nejčastěji s partnerem nebo rodinou. Ve vlastním bydlí další třetina Čechů. Vyplynulo to z lednového průzkumu Asociace českých stavebních spořitelen1.

Strana 1 z 9