TRAVELNEWS.CZ

Styl

Hradním skokanem je památka Martinice

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaBěhem právě probíhajících prázdninových měsíců zadávají Češi do Seznam.cz Vyhledávání, které alespoň jednou měsíčně využije každý druhý Čech, často výrazy spojené s cestováním a trávením volného času. Vzhledem k rozvolnění protiepidemických cestovních pravidel vzrostla četnost hledaných dotazů na téma zahraniční dovolené v porovnání s loňským rokem o 23,4 %. Hodně lidí se zajímá i o tuzemské výlety.

Nezbytnost na cesty? Slušné chování!

0image002Cestování mnohdy bývá náročné – dlouhé cesty, změna prostředí, stresové situace, člověku se může snadno stát, že opomene v cestovním shonu dobré vychování. Aby se vám nestalo nějaké faux pas, zeptali jsme se expertky na etiketu Ivy Pluháčkové, na co si v zahraničí dávat pozor a jak si neušít z ostudy kabát.

Levné letenky lákají turisty poznávat Evropu, na co si dát pozor?

xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kLéto je před námi a většina lidí již přemýšlí, jakým způsobem a hlavně kde stráví svou dovolenou. Tradičně jsou hitem last minute zájezdy, mnoho turistů však preferuje dovolenou plánovat svépomocí a odděleně koupit letenky, zařídit ubytování a naplánovat vlastní program. Tomu nahrává i fakt, že mnoho aerolinek pravidelně dává do oběhu letenky, které lze pořídit doslova za pár set korun. Má to však pár háčků. Na co si tedy dát pozor?

Pro zprostředkování SCS má v ČR zřízenou koncesi a rozšířené podnikatelské pojištění celkem 23 cestovních kanceláří.

 

Spojenými cestovními službami jsou alespoň dvě různé služby cestovního ruchu zakoupené v cestovní kanceláři pro účely téže cesty, na jejichž poskytnutí jsou uzavřeny samostatné smlouvy s poskytovateli. Spotřebitel tak nakupuje na jednom prodejním místě (webových stránkách, prodejně) a v rámci jednoho rezervačního procesu (do 24 hod. od nakoupení první služby) rozdílné služby pro účely jednoho pobytu od různých poskytovatelů.

Česká cestovatelská platforma Smartguide získala stříbro na soutěži v Dubaji

nirwana bali indonesia 2Digitální průvodce Smartguide navázal na nedávné úspěchy v podobě dvou prvních míst na soutěžích turistických inovací ve Španělsku a Švýcarsku a zaznamenal další obrovský úspěch, tentokrát ve Spojených arabských emirátech. V době pandemie společnost vzrostla sedminásobně a svými ambicemi cílí na celosvětovou jedničku jako globální cestovatelská platforma. 

Zámecké slavnosti připomenou šesté výročí otevření Zámku Svijany

0loucen 2016_mwecker__033V červnu před šesti lety se po dokončení kompletní rekonstrukce slavnostně otevřel léta zdevastovaný Zámek Svijany. Výročí si letos oblíbený výletní cíl připomene v neděli 26. června celodenními Zámeckými slavnostmi s bohatým programem, řadou zajímavých tradičních i netradičních stánků s občerstvením, pohádkovými prohlídkami zámku a nejrůznějšími atrakcemi pro děti.

Na Krétě bylo zemětřesení, v Itálii hořel hotel, v Šanghaji jsem se ztratila

stezkakorunamiAť otevřete novou knihu Haliny Pawlowské kdekoliv, rázem vás přenese na dovolenou plnou barevných zážitků a nečekaných postřehů. Zájezd snů je knížka povídek, ve kterých hraje hlavní roli cestování a konkrétní místa ve světě i u nás. A nenajdete v ní jen rady a nečekané pointy, ale i moudré postřehy a hodně optimismu a smíchu.

Pražský Prague Summer Festival nabídne začátkem června hvězdy Rise Against, Alt-J a The Offspring

ctp doksyrace_2014_01Začátkem června pražská metropole přivítá tři výjimečné koncerty světových hvězd v novém open air prostoru Power Station Holešovice v rámci Prague Summer Festivalu. Ve středu 8. 6. vystoupí američtí punk/hardcoroví velikáni Rise Against, o den později 9. 6. zahraje indie-rockové trio Alt-J a v neděli 12. 6. se mohou fanoušci těšit na legendární The Offspring.

Plánujete dovolenou v Chorvatsku? Dejte si pozor na tyto věci

12aaaCelý rok se těšíte na moment, kdy si odpočinete od stresu a rutiny běžných dní a užijete si zasloužené volno? Pak udělejte vše proto, abyste podchytili případná rizika a nic a nikdo vám vaši vysněnou dovolenou u moře nezkazil. Máte-li namířeno na rekreaci do Chorvatska, přečtěte si naše tipy, aby byl váš pobyt u Jaderského moře co nejpohodovější.

Strana 6 z 56