Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Na Staroměstském náměstí bude k vidění největší vánoční sbírka dobových pohlednic Josefa Lady

infkmed-mjk6498niabfv-ccy3ilmd5fycblvjvtu8e-aiwx16sbhq3gf6qz7ko2fpgvwoiKuriózní předměty, osobnosti s rekordními dovednostmi a originálně pojaté Vánoce – na to se mohou těšit návštěvníci Staroměstského náměstí už toto pondělí 14. prosince. K vidění bude také 2 539 dobových vánočních pohlednic Josefa Lady! Show Muzea rekordů a kuriozit z Pelhřimova pro malé i velké začne v centru Prahy v 16 hodin.

Advent, Vánoce a Silvestr v Kašperských Horách a na hradě Kašperk

kaperkŠumava je pro mnoho návštěvníků nejkrásnější právě v zimním čase, kdy je zahalena do sněhové pokrývky, a kdy nabízí spoustu tradičních i netradičních zážitků.

Hrad Kašperk bude zcela výjimečně otevřen i v listopadu ku příležitosti Dne boje za svobodu a demokracii 17. listopadu.

r0lax1xfpev4nvmnisquaharsp0teasjmoeb-eu23o4hcspuxomqx5xtztwo33jhhwt-7fmTIP na víkend: V chladnějších podzimních dnech se můžete těšit na teplé nápoje, které Vás zahřejí po prohlídce hradu. Čerstvou kávu z pražírny v Kašperských Horách, horkou čokoládu z opravdové čokolády, teplou medovinu, svařák a další! Kastelán hradu, Zdeněk Svoboda, dodává: „Pro návštěvníky, kteří náš hrad navštíví na podzim připravila speciální program i sama Šumava. Podzim bývá na Šumavě okouzlující, poletující cáry mlhy, do toho sluníčko, krásně zbarvené stromy, spasené a posekané louky.

Barevný podzim v Tatrách? Ideální období na turistiku i výhodné pobytové balíčky!

podzim v tatrchPodzim v Tatrách hýří pestrými barvami i zajímavými slevami. Zdejší hoteliéři připravili pro návštěvníky výhodné akce na ubytování, levnější wellness procedury i spoustu podzimních aktivit. Užijte si s celou rodinou poslední slunečné paprsky a čerstvý vzduch babího léta s 25procentní slevou. Vysoké i Nízké Tatry jsou opravdovým rájem, ve kterém naleznete vše, co si od nezapomenutelných podzimních prázdnin slibujete.

Štrbské pleso - ozdoba Vysokých Tater

hh -pf18xn55tzibh4pjy3m-935bmj0jxurgv86bj9y0aa78wbqp85nso7yl-c_cgas7zg4Rádi byste během podzimu někam vyrazili na výlet? Odjeďte k sousedům do Vysokých Tater a navštivte Štrbské pleso. Okolí zdejšího ledovcového jezera nabízí nezapomenutelné zážitky pro celou rodinu, krásnou přírodu, horské túry i výbornou kuchyni. Zpestřete si podzim barevnými panoramaty!

Vysoké Tatry přilákaly v létě rekordní počet turistů

aquacity poprad 1Kdy jindy poznat jihotyrolskou gastronomii, než při příležitosti oslav jídla a vína. Törggelen, největší událost podzimu v Jižním Tyrolsku, začíná již na konci září na statcích místního farmářského sdružení Roter Hahn. 26. září v 19:00 se rozžehnou kaštanové ohně tzv. Keschtnfeuer, které oficiálně zahájí slavnosti Törggelenu. Na 24 farmách budou farmáři, kromě nabídky kvalitního vína, pražených kaštanů a přípravy místních specialit, organizovat výlety a degustační programy.

Lipno dětem aneb den s Integrovaným záchranným systémem

d-1440425741-izsNejen děti se mohou těšit na další dětský den Lipno dětem aneb den s Integrovaným záchranným systémem. Zábavnou formou se dozvíte, jak pracují při záchranné akci policie, hasiči, letecká záchranná služba, vodní záchranná, horská služba aj. Po celý den nás čekají ukázky jednotlivých složek a ukázky techniky, kterou si budete moci prohlédnout pěkně z blízka. Chybět nebudou ani ukázky jednotlivých složek. Návštěvníci si budu moci také vyzkoušet simulátor převrácení z Centra dopravní výchovy Vyškov nebo se projet na dětském hřišti od BESIP.

Novinářská "letka" na Dýšině!

jgd-bak l7seaplhfrpyqpy3rcekx6rvqthaji7y25mnya9qrmsljqz1sh8savqll41glxkV pořadí již 6. ročník novinářského golfového turnaje Tipsport Press Open 2015, který se uskutečnil ve středu 26. srpna 2015 na golfovém hřišti Golf Park Plzeň - Dýšina, důkladně prověřil golfové umění všech zúčastněných hráčů i hráček. Pochválit musíme nejen perfektní kondici hřiště, ale i skvělou organizaci a zázemí přímo na místě.

Znojmo bude o vinobraní v záplavě vína a burčáku

rwbjcrvhbq7xrts9mvlhlwneyba9rccgtvj 3nzml4m-3orxulcwh5omfegfsqh0mr4taaqVinobraní bez vína a burčáku je nemyslitelné, jejich všudypřítomná nabídka vám během 32. ročníku Znojemského historického vinobraní poskytne spoustu příležitostí vychutnat si ty nejlepší vzorky ze znojemské vinařské podoblasti. K tomu budete mít možnost si své znalosti o víně i otestovat, a to pod dohledem jednoho z nejpovolanějších odborníků.

Strana 46 z 60