TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Mikulov Gourmet Festival již posedmé

mikulov celky09_54Od 2. do 5. června 2016 se bude v malebném vinařském Mikulově konat již sedmý ročník MIKULOV GOURMET FESTIVALU, který je oslavou kvalitní moravské kuchyně a jejího snoubení se skvělými moravskými víny. 

Zámek Loučeň oslaví narozeniny Karla IV. ve velkém

jan-se-svym-dvorem202Požehnáním základního kamene 12. královského labyrintu vše na zámku Loučeň začalo. Práce na tomto daru k 700. výročí narozenin Karla IV. pokračují. Právě je pokládána žula a drahé kameny, které budou součástí labyrintu. 14. a 15. května pak čeká na návštěvníky královský narozeninový dort v podobě sedmero dortů sedmera různých chutí symbolicky k sedmi stoletím od narození Karla IV.

Novinkou ve Špindlerově Mlýně bude nová trať Špindl Bike Parku a Summer tubing

pindl20v20lt202Letní sezóna ve Špindlu začíná! Skiareál Špindlerův Mlýn si pro své návštěvníky na letošní léto přichystal opět spoustu zábavy a sportovního vyžití. Kromě adrenalinové dětské lanovky Sky Dive na Meďánkově hřišti na Medvědíně letos nebudou ochuzeni ani cyklisté. Pod dohledem Michala Marošiho vzniká ve Svatém Petru nová trať Špindl Bike Parku. Nevšední zážitek nabídne také Summer tubing.

Tip na víkend v Českém Krumlově: Oslavy osvobození

esk20krumlov20osvobozen20120nahledVíkend 6. - 8. května se v Českém Krumlově ponese ve znamení oslav 71. výročí konce 2. světové války a osvobození města. Návštěvníkům nabídne nejen pietní vzpomínku na padlé hrdiny, ale také autentickou atmosféru dramatické bitvy o Český Krumlov, do které se zapojí vojáci v dobových uniformách i historická vojenská technika.

Objevte Znojmo, královské město plné zážitků!

panorama

Znojmo letos prožívá výjimečný rok. A takový chce nabídnout i turistům. V letošním roce si připomíná 790. výročí založení královského města Přemyslem Otakarem I., Znojemskem od 1. dubna brázdí Vinobus – největší novinka pro turisty na celé jižní Moravě a září patří největšímu svátku vína u nás – Znojemskému historickému vinobraní.

S 2GIS po stopách pražských památných stromů

aaaJaro láká k procházkám a výprava do přírody nemusí vždy směřovat za hranice hlavního města. Praha je sice bohatá na památky z řady historických budov, ale najdeme v ní i mnoho živých pamětníků dávné i nedávné minulosti v podobě památných a významných stromů. Ty jsou nyní novým prvkem informačního systému Prahy 2GIS.1 V aplikaci 2GIS si uživatelé mohou vyhledat cíl nebo celou trasu své procházky zadáním hesla „památné stromy" či „významné stromy".

HALDA 2016: Sportovní klání pro celou rodinu

letak-haldaDruhý ročník sportovně-benefiční akce HALDA 2016 se uskuteční v sobotu 14. května od 9 hodin ráno. Během celého dne budou probíhat běžecké a cyklistické závody pro dospělé i děti, ti nejmenší se mohou zúčastnit soutěže v odstrkování. Program završí pochod se psy nazvaný Butovická tlapka. Výtěžek ze startovného a příspěvků poputuje na konto projektu Sport pomáhá, který podporuje sociálně hendikepované děti a mládež.

Trutnov Trails: Chceme patřit k TOP 3 nejlepším MTB resortům v České republice

unspecifiedV okolí Trutnova vzniká od loňského roku síť přírodních single trailů různých obtížností. Momentálně je v lokalitě Čížkových kamenů a Jestřebích hor k dispozici přibližně 17 km přírodních cest, ale každým měsícem se trasa single trailů rozrůstá o další úseky. „Plánujeme rozšířit trasy až na 60 km stezek a zařadit se tak mezi 3 nejlepší MTB resorty v České republice,“ představuje vizi Jan Rejl, předseda spolku Trutnov Trails.

Nejstarší golfové hřiště v ČR Royal Golf Club Mariánské Lázně zahajuje letošní sezónu

r26img 7259_hdr_V pátek 15. dubna bude otevřeno mistrovské 18 jamkové golfové hřiště Royal Golf Club Mariánské Lázně pro širokou veřejnost, která si již dnes může prostřednictvím on-line rezervace zarezervovat své startovní časy. Hřiště je po zimní přestávce v překvapivě výborném stavu a je zřejmé, že několikaletá systematická odborná péče o greeny a jejich okolí přináší své ovoce, a to nejen z hlediska kvality povrchů, ale také z hlediska prodlužování období v roce, po které jsou plně hratelné.

Strana 43 z 60