Styl

Cykloturisté vyjedou na Eurovelo 1

uci-4x-tomas-slavik photo-michael-marte-oo7b3334Účastníky čeká cyklojízda startující v třeboňské části trasy Eurovela 13, vedoucí přes Rakousko okolím Litschau do Nové Bystřice v České Kanadě.

Festival pouličního umění Praha Žije Hudbou nabídne zahraniční hvězdy i amatérské muzikanty

96-mf5lfilqzsspa7zc0ifaxkr0ljqvnfjc2dujvlbdagl7n5b9q1lxzhvxi 5kb5yueddmFestival Praha Žije Hudbou už po čtvrté rozezní v pátek 7. a v sobotu 8. června ulice, náměstí i parky v centru Prahy. Na 150 umělců během stovek vystoupení na více než 30 různých místech vnese do hlavního města radost z hudby. Centrem festivalového dění budou scény na Karlově náměstí, u Quadria a na Jungmannově náměstí.

Den otevřených zahrad - den s Kukangem

Ať žije Kukang! Přijďte se v sobotu 8.6.2019 do Stanice Přírodovědců, Drtinova 1a v Praze seznámit s kukangem – outloněm váhavým, jedním z nejroztomilejších a nejohroženějších zvířat. Čekají na vás soutěže o krásné ceny, workshopy a skvěle občerstvení. Také se můžete těšit na módní přehlídku s herečkami Terezou Brodskou, Klárou Trojanovou, Veronikou Čermák Mackovou a Bárou Mudrovou.

Na První máj do trojské botanické zahrady pro polibek i za motýly

botanToužíte políbit na První máj svou milou či milého pod rozkvetlým stromem? Vydejte se společně do botanické zahrady v Troji. Jaro tu už naplno převzalo vládu a zahrada plná květů a vůní navodí romantickou náladu. Zároveň si nenechte ujít návštěvu skleníku Fata Morgana, kde vám budou dělat společnost kouzelní exotičtí motýli.

Tip na víkend: pohybové dovednosti dětí i rodičů prověří akce Rodinná výzva

3. post-awards-fireworksV sobotu 25. května proběhne na ploše Centrálního parku u metra Háje tradiční zábavná akce Rodinná výzva. Děti a rodiče zde budou moci poměřit síly v 24 soutěžních disciplínách a jako rodina vyhrát hodnotné ceny. Návštěvníkům bude k dispozici stánek s odbornou FYZIOporadnou. Sportovní den, včetně doprovodných služeb fyzioterapeutů, je zdarma. Povinná registrace rodinných týmů probíhá on-line.

The Herbaliser naservírují hip hop jazz střihnutý elektronikou a funkem

herbBritské cross žánrové legendy The Herbaliser dorazí do Česka! Tato výjimečná kapela, která dokáže v jednom kotli spojit jazzové fajnšmekry s milovníky nekompromisních hip hopových beatů, vystoupí ve čtvrtek 11. dubna v pražském Lucerna Music Baru a v pátek 12. dubna zamíří na brněnskou Flédu.

Víkend bude patřit kouzelnému světu umění a zábavy, začínají Struny dětem v Minoru

01asedOblíbený rodinný festival Strun dětem již tento víkend 29. – 31. března zaplní divadlo Minor, Novoměstskou radnici i Vodičkovu ulici pestrým programem pro malé i velké, kluky i holky. Festival každým rokem vítá jaro hudbou, tancem, divadlem a další zábavou, která inspirativním způsobem ukazuje dětem pestrý svět umění.

420PEOPLE – extáze i symbióza tance a hud

staen soubor 4Už více než 10 let patří představení souboru současného tance s názvem 420PEOPLE k tomu nejlepšímu, co česká divadelní scéna nabízí. Václav Kuneš, který je jedním ze zakladatelů souboru a diváci ho znají například z populárního TV pořadu StarDance, popisuje jeho činnost velmi výstižně: „Je to taneční a hudební extáze, která je oslavou dokonalosti těla a pohybu.“

Úrazy na zimní dovolené se mohou prodražit. Bez pojištění raději neodjíždějte

c oetscher_weinfranz.atZimní sezóna je v plném proudu a také letos spousta Čechů vyjíždí za sněhem do zahraničí. Rakouské nebo italské sjezdovky jsou autem dostupné za několik hodin a oproti českým svahům nabízejí nejen lepší přírodní podmínky, garanci sněhové přikrývky, ale mnohde také kvalitnější servis.

Strana 18 z 57