Styl

Nejnavštěvovanějším ostrovem světa je Mallorca, bodují i ostatní ostrovy ve Středozemí

h75xl650 palmgolf ourika marrakechSnové pláže, malebné vesnice, vytříbená kuchyně a pomalu plynoucí čas proměňují ostrovní destinace na ty nejvyhledávanější prázdninové cíle. Nic na tom nezměnila ani pandemie, která již podruhé ovlivnila cestování během letních prázdnin, naopak se popularita ostrovů během této doby ještě zvýšila. Ze stovky nejčastěji rezervovaných destinací v roce 2021 tvoří ostrovní státy přibližně 20 procent, meziročně to představuje nárůst o 6 procent v porovnání s rokem 2020.

Léto v parku v královéhradeckém Festivalparku přivítá Mňágu a Žďorp, Jelena a Jaromíra Nohavicu

zakharova rodkin_francesca_photo by alain hanelLéto v parku, koncertní série probíhající od července do září ve Festivalparku na letišti Věkoše v Hradci Králové, přivítá 30. 7. Mňágu a Žďorp.

Jak se zachovat v případě nehody v zahraničí?

 h75xl650 palmgolf ourika marrakechDovolená po vlastní ose a vlastním vozem je v Čechách stále populární a konkrétně tento rok lze očekávat zvýšený zájem o dovolené v okolních státech, kam je snadné dostat se vlastním vozem. S vyšším počtem řidičů se však bohužel pojí i vyšší počet nehod. Jak postupovat, pokud budete účastníkem nehody v zahraničí?

V pražské Zoo mají nový přírůstek

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaJméno pruhované slečně vybrali chovatelé Zoo Praha a slavnostně jej odhalil kmotr mláděte náměstek primátora hlavního města Prahy Petr Hlubuček.

Částečné zatmění Slunce 10. června: Jediné z našeho území pozorovatelné zatmění Slunce letošního roku

xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kK zatmění Slunce dochází tehdy, když Měsíc, který je ve fázi novu, prochází mezi Sluncem a Zemí, přičemž Měsíc úplně nebo částečně zakryje pozemskému pozorovateli výhled na sluneční kotouč.

Do Říma už nemusíte, stačí pod Petřín

0birnenkorb-mostviertel--dPraha je jedním z nejzelenějších měst na světě. Svou troškou do mlýna k tomu přispívá i jeden z nejnavštěvovanějších parků rozkládajících se přímo u Pražského hradu – Petřín. Malebná zákoutí, dechberoucí výhledy, architektonické atrakce a nejnověji také lahodná gastronomická zastávka – foodtruck La Porchetta di Simone (čti por·ke·ta). V dobách, kdy foodtruck stával v Riegerových sadech se z něj stalo místo, kde se lidé ze sousedství setkávali při odpoledním porcování porchetty, tedy italské rolády ze selete.

Znovuotevření pražských hvězdáren

pr costabrava-13jul12OD PÁTKU 14. KVĚTNA SE ZNOVU OTEVÍRÁ HVĚZDÁRNA V ĎÁBLICÍCH A OD SOBOTY 15. KVĚTNA HVĚZDÁRNA NA PETŘÍNĚ. PO ODMLCE SE TAK NÁVŠTĚVNÍKŮM ZNOVU VRACÍ MOŽNOST POZOROVÁNÍ DENNÍ A NOČNÍ OBLOHY NA OBOU PRAŽSKÝCH HVĚZDÁRNÁCH. PLANETÁRIUM PRAHA V KRÁLOVSKÉ OBOŘE JE BUDE 4. ČERVNA NÁSLEDOVAT, NAVÍC CHYSTÁ PRO NÁVŠTĚVNÍKY NOVINKU.

Benefiční online koncert „Hrajeme pro 20 ZOO“

herbV neděli 9. 5. 2021 od 17:00 se uskuteční online benefiční koncert pod názvem “Hrajeme pro 20 ZOO” na podporu 20 zoologických zahrad sdružených v UCSZOO (Unie českých a slovenských zoologických zahrad), které se z důvodu několikaměsíční povinné uzávěry ocitly v kritické ekonomické situaci.

GTM Germany Travel MartTM 2021 se zaměřuje na oživení německého turistického incomingu

jv indie palmyStrategie obnovy, Market Insights a obchodní platforma na nejdůležitějším B2B workshopu pro německý turistický incoming - velký zájem německých poskytovatelů a mezinárodních nákupčích.

Strana 11 z 57