Svět Svět Tunisko: Krásné pláže a pohodová dovolená

Tunisko: Krásné pláže a pohodová dovolená

monastir-86

Chcete si dopřát exotickou dovolenou, procházet se po nekonehladině? Tunisko by pro Vás mohlo být tou správnou dovolenou, ať už se rozhodnete pro pobyt u pobřeží, či dáte přednost poznávání místní krajiny a kultury.čně dlouhých plážích, zavítat do pouště a nechat se okouzlit místní architekturou, kuchyní a to vše v cenově přijatelné.

Největším tuniským ostrovem a jednou z nejoblíbenějších turistických destinací je ostrov Djerba. Nachází se v těsné blízkosti jižního pobřeží Tuniska a s nedalekou pevninou je spojen mostem, který je vybudován na nasypané hrázi. Na Džerbu tak můžete dojet autem, trajektem a nebo přiletět letadlem. Jeho hlavním rysem jsou nádherné hotelové komplexy rozprostírající se na pobřeží. Pláže Djerby, které jsou dlouhé, jemně písčité a táhnou se prakticky kolem dokola celého ostrova, každý si tak k odpočinku na pláži najde své soukromí. Pobyt na plážích si ale můžete zpříjemnit i projížďkami na koních, velbloudech nebo dát přednost bohatému sportovnímu vodnímu vyžití.

Rozhodnete-li se opustit brány hotelu, projděte se po hlavním městě ostrova Houmt Souku. Budete tak mít možnost zavítat na bohaté tržiště plné vůní koření a místní keramiky či navštívit synagogy, mešity, muzea nebo pevnost Fort Ghazi Mustafa.

Druhým nejznámějším tuniským letoviskem je Monastir. Vaši přízeň si získá svým malebným a historicky cenným centrem města, pěkným přístavem, dlouhými písečnými plážemi. Město leží ve středním Tunisku na poloostrově, který zde ční do moře. Monastir je zaslíbený všem milovníkům širokých písečných pláží, kvalitních hotelů s bazény zasazenými do zavlažovaných zahrad.

Přímo v Monastiru je hned několik významných památek, které stojí za to navštívit. Nejzajímavější je bezesporu mauzoleum prvního tuniského prezidenta Habiba Bourguiby, který se v Monastiru narodil a nyní je tu i pochován.

V Tunisku je úřední řečí arabština, ale všichni také mluví francouzsky. Není výjimkou, že z úst místních uslyšíte i pár slov v češtině.

V neposlední řadě stojí za zmínku i místní kuchyně. Tuniská kuchyně nabízí jídla všech možných chutí. Projevují se tu vlivy různých národů, které zemi v minulosti obsadily. Kuskus pochází od původních Berberů, olivy a olivový olej od Římanů, káva a koření od Arabů. Kromě nepřeberného množství místních specialit se řadí na první příčky i různé druhy ryb a mořských plodů, na které je Tunisko také bohaté.

Tunisko je nádherná a velmi rozmanitá země. S otevřenou náručí přivítá všechny ty, kteří ji budou chtít objevit.