Svět Svět Kam v zimě za golfem?

Kam v zimě za golfem?

trevose one of the six courses in englands atlantic links set against the backdrop of the north atlantic coast

Své hole nemusíte odkládat, ani když u nás mrzne, až praští. Vydejte se s námi na nejlepší hřiště na Mauriciu, v Dubaji, Portugalsku nebo JAR.

Mauricius: golf v novém resortu

Mauricijská golfová hřiště jsou pro klienty Exclusive Tours osvědčenou destinací. V této sezóně ale pro vás má ostrov v Indickém oceánu nové lákadlo – oblíbený resort Le Touessrok prošel pečlivou rekonstrukcí, po níž byl v listopadu znovu otevřen jako součást sítě Shangri-La. Nabízí nové lázně a restaurace, pláže a golfové hřiště zůstaly nedotčené...

Osmnáctijamkové hřiště s parem 72 umístěné mezi kamenité překážky je stále určeno spíše zkušenějším rekreačním hráčům. Přístup na greeny je tu obtížnější, ale odměnou jsou půvabné odpaly kolem oceánu. Jestliže s golfem začínáte, jistě oceníte osmnáctku resortu Paradis Hotel & Golf Club nebo hřiště The Links Golf Clubu.

JAR: extrémní devatenáctka mezi zebrami

Extrémní devatenáctka. Místo, které se mezi vášnivými golfisty již stalo legendou. Nejdříve odehrajte klasických osmnáct jamek na hřišti u hotelu Legend Golf & Safari Resort v Entabeni, kde krásné prostředí jihoafrické planiny zpestřují zebry. A pak nasedněte do helikoptéry, abyste mohli z vrcholu jedné z nejvyšších pískovcových skal Hanglip Mountain odpálit míč na green jamky zvané „Extreme 19th" ve tvaru Afriky.

Je to nejdelší a nejvyšší par 3 na světě – odpaliště leží ve výšce 400 metrů nad zemí a každý odpal je tu tím nejintenzivnějším golfovým zážitkem v životě. A když se vám na devatenáctce, která je od odpaliště vzdálená skoro 600 metrů, podaří dát hole-in-one, nezapomeňte se přihlásit o odměnu v hodnotě jednoho milionu dolarů, kterou Legend Golf vypsal.

Dubaj: hřiště, kde vítězil Tiger Woods

Příjemné teploty kolem 25 stupňů Celsia, přímý let z České republiky a špičková hřiště. Dubaj je zkrátka pro zimní golf ideální destinací. Ubytovat se můžete v centru města anebo u pláže, na hřiště to budete mít vždycky jen kousek. Určitě si zahrajte na hřišti Montgomerie Dubai se slavnou 13. jamkou, jejíž green má tvar Spojených arabských emirátů. Tento green patří mezi největší na světě, s rozlohou 5 400 m2 by obsáhl asi 9 běžných greenů.

Sousední hřiště Majlis se zase pyšní tím, že je nejstarší na Středním východě. A také jedno z nejproslulejších. Hraje se na něm Dubai Desert Classic, turnaj z kalendáře prestižní European Tour. Ať jste začátečníci nebo pokročilí, dopřejte si hřiště, na kterém vítězili už Tiger Woods nebo Ernie Els.

Portugalsko: evropský golf v polokošili

Ať už se vydáte na jižní pobřeží v Algarve nebo na západ u Lisabonu, kulisou vám budou v Portugalsku majestátní útesy, o něž se rozbíjejí divoké vlny Atlantského oceánu. A navíc budete mít jistotu, že u vašeho hotelu bude hned několik golfových hřišť, na kterých budete i v zimě moci hrát jen v polokošili.

Jestliže bude vaším výchozím bodem Lisabon, navštivte jedno z nejvyhledávanějších portugalských hřišť Oitavos Dunes, které je součástí hotelu The Oitavos. V Algarve zase využijte ubytování v resortu Tivoli Victoria, odkud to máte na desítku různých hřišť maximálně 30 minut cesty. Na hřišti Oceanico Victoria o délce téměř sedm kilometrů se od roku 2007 hraje European Tour.

Zdroj: exklusive tours

Pro Travel news zpracoval: Jan Hlava