Evropa Evropa Tyrolsko: Srdce Alp

Tyrolsko: Srdce Alp

tyr
tzrr

Srdce Alp je pro dobyvatele zdrojem síly: ať pěšky, na kole, na laně nebo ve vodě, Tyrolsko se dá zažít a vychutnat aktivně. Inspiraci pro příští horskou túru a příští výšlap na kole či po lezeckém chodníku, nebo pro příští sjíždění divoké vody najdete zde. Hory volají!

V zemi hor se slaví dobytí vrcholů a překonavají vlastní hranice. Tady můžete zdolávat strmé skalní stěny, projezdit hory na horském kole či pokořit divokou řeku. Na konci Vás za to čeká dech beroucí odměna: výhledy, na které nezapomenete. Nedotčená místa, na kterých naleznete klid a načerpáte energii.

Údolí Alpbachtal je se svými 900 km turistických a naučných stezek skutečným eldorádem pro milovníky sportovních výstupů i poklidných pěších túr. Mezi strmými vrcholky hor a malebnými travnatými vršky je rozeseto na 30 obhospodařovaných chat, které lákají k pobytu a nabízejí místní lahůdky.

Na hory dopravují turisty tři lanovky zdarma. Kabinová lanovka v Alpbachu vede na vrchol Wiedersbergerhornu a nabízí krásné panoráma hor a nenáročnou procházku po vrcholu. Výletníci ovšem mohou zvolit i vyhlídkovou trasu a vychutnat si nádherný výhled na hřebeny tyrolských Alp. Z vrcholu Reither Kogel, kam rovněž vede kabinová lanovka, se mohou rodiny s dětmi vydat na túru po okružní turistické stezce.

Jedinečným rájem vysokohorské alpské turistiky, který v tyrolských Alpách často nenajdeme, je pohoří Rofan s vrcholem Sonnwendjoch. Na náhorní plošině zde leží Zireiner See, horské jezero s křišťálovou vodou, která přímo svádí k tomu, aby do ní člověk skočil.www.alpbachtal.at/cz

Úchvatná kulisa očekává pěší turisty na okružní cestě Stuibenfälle v přírodním parku Reutte, která byla oceněna „značkou kvality“. Vrcholem túry, která trvá asi 1,5 hodiny, je skalní soutěska, v níž přes několik skalních stupňů vyvěrá potok Archbach.

Po zajištěné cestě Hermannsteig pokračuje trasa kolem malých vodopádů až k velkému vodopádu Großer Stuibenfall. Z nejvyššího místa je krásný výhled na tmavomodré tůně - obří hrnce. Pak vede cesta přes visutý most zpátky. V oblasti přírodního parku Lechtal-Reutte byl 15. června 2012 otevřen zřejmě nejúchvatnější a nejdelší visutý most pro pěší. Je dlouhý 200,5 metru a vysoký 110 metrů. A to je jen jeden ze špičkových zážitků, které skýtá cesta Lechweg, oceněná přívlastkem „první evropská certifikovaná dálková turistická trasa“.www.reutte.com

Aby se rodinná dovolená vydařila, je důležité mít tu správnou nabídku pro děti i pro rodiče. Proto máme v Tux-Finkenbergu takzvané „rodinné specialisty“. Jsou to hotely, které nabízejí krytou halu na hraní o ploše 1000 m²  – Playarenu v Tux-Vorderlanersbachu.

Tam najdou děti všechno, co je baví: lanové centrum, horolezeckou stěnu, dráhu pro motokáry, obří skluzavku, trampolíny, spoustu měkkých hraček a mnoho jiného. A když Playarena v 18.00 hodin zavře své brány, není v Tux-Finkenbergu zdaleka všemu konec. Rodiny s dětmi se pak mohou vydat za svitu pochodní na výpravu za „obrovským ohnivým hadem“, na osmikilometrovou dobrodružnou túru Tuxbach, nebo na koupaliště Finkenberg s řadou vodních atrakcí. Malí hosté to jistě ocení!www.tux.at

V Prázdninovém regionu TirolWest je svoboda na prvním místě. Kromě pokušení zdolat šest nejznámějších dálkových turistických tras po Alpách se zde nabízí i řada dobrodružství na divoké vodě a ve vzduchu. K dispozici je i 300 horolezeckých tras. Třešnička na dortu v Prázdninovém regionu TirolWest je bezplatná TirolWest Card, kterou hosté obdrží ve svém ubytovacím zařízení a která jim zajistí perfektní  all inclusive program na dovolenou.

Tato karta umožňuje například volný vstup do tří přírodních koupališť a do místních muzeí, například do zámku Landeck. Každý den s ní lze podnikat různé zajímavé túry, nebo se přepravovat VŠEMI regionálními autobusovými linkami.www.tirolwest.at

foto: Österreich Werbung