Evropa Evropa Aktivní dovolená

Aktivní dovolená

sujet--best-wellness-hotels-austria--dVyrazit na dovolenou a jen sladce lenošit. Opravdu ne! Po příjemném povalování se člověk cítí často ještě unavenější a ochablý. Zárukou lepšího zotavení je kombinace odpočinku a pohybu. Turistika nebo cyklistika je nejen zábavná, ale navíc i velmi zdravá – prospívá srdci, plícím, cévám i postavě. Přitom lze skvěle rozmazlovat nejen tělo, ale i ducha a duši přírodními i kulinářskými delikatesami.  


Před dovolenou se každý těší na sladké nicnedělání: žádné termíny, žádny stres, zalehnout k bazénu nebo na pláž a spát a spát. K tomu je přece dovolená jako stvořená. Je to ale zvláštní, za pár dní se člověk přestane ve své kůži cítit dobře. To přece není odpočinek. Stejně jako v každodenním životě, tak i během dovolené je nutná vyváženost mezi aktivním a pasivním odpočinkem.

Základním předpokladem zdravého a dlouhého života v dobré formě je aktivní tělesný pohyb. Každý zná ten slastný pocit, když dorazí ze svižné horské procházky: cítí se vysílený, ale šťastný. Poté lze opět nádherně odpočívat a lenošit. Přesně to je to tajemství. Sport má pozitivní účinky nejen na naše tělo, ale i na naši psychiku. Zlepší se nám nálada a podaří se nám vypnout. Sport tak ideálně kompenzuje stresující pracovní zátěž všedních dnů.

 

Aktivní hotely

Best Wellness Hotely v Rakousku a Jižním Tyrolsku jsou ideálním prostředím pro aktivní dovolenou. Všechny se nacházejí v nádherném přírodním prostředí a jejich nabídka sportovních aktivit je obrovská. Týdenní program obsahuje nejen outdoorové aktivity, ale i lekce pilates, jógy nebo spinningu ve skvěle vybavených hotelových fitness centrech. Trenér a sportovní kouč poradí a každého správně nastartuje. Za účast se samozřejmě navíc už nic neplatí.

 

Šlápněte do pedálů

Jízda na kole je ideální při volbě nenáročného, ale zároveň zábavného sportu. Kolo nezatěžuje klouby ani šlachy, takže si tento sport užijí i lidé s nadváhou. Navíc doby, kdy na strmé horské stezky vyráželi jen trénovaní cyklisté, jsou už tytam. Kouzelné slůvko se nazývá „elektro-mountainbike“.

Na rozdíl od pohodlných elektrokol nabízí e-mountainbike sílu šetřící možnost, jak se dostat na hřebeny hor. Díky podpůrnému elektrickému motoru se túry na horském kole stanou požitkem a zůstane více času na kochání se nádherným světem hor.

Na náročnou túru tak může vyrazit celá rodina, aniž by se ambiciózní partner trápil nedostatkem pohybu, protože při překonávání výškových rozdílů mu stačí i netrénovaný partner, který zapne motor a ten ho do kopce podpoří.

 

Horská turistika – to je víc než sport

Zájem o pěší túry v Alpách je opět na vzestupu, horská turistika se stala skutečným trendem dnešní doby. Vyrazit do hor, vyčistit si hlavu na horských stezkách je stále oblíbenější volno-časovou aktivitou. Horská turistika navíc určitě zlepší tělesnou kondici a psychicky skvěle uvolní.

 To je přesně to, co stresovaní obyvatelé měst hledají ve fascinujícím světě velehor: kde na ně čekají stále nové dojmy, kde se pod vysokými skalními věžemi rozprostírají květy poseté louky, kde světlo a hra stínů modelují úžasné kulisy.

 Kulinářské požitky uprostřed impozantních hor

 V tyrolském údolí Zillertal jsou na požitkáře letos obzvlášť dobře připraveni.

 Špičkové horské chaty, které doplňují v zimě síly lyžařům, mají otevřeno i v létě a nabízejí skvělé tyrolské i mezinárodní pochoutky.

Horská dovolená v Stock resortu

6 noclehů s celodenní stravou, kvalitním sportovním programem, bezplatným půjčením (elektro)kol, bylinkovou koupelí nohou a masáží v lese, vstupem do moderního fitcentra a wellness areálu: od 978,- € / osobu.

 surfen am gardasee