Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Tip: Víkend v Tatrách

Tip: Víkend v Tatrách

dsc 0354
ddue9pqot3vizy2fmfybgyvgvzafx hm-zxw6g6rdgln32jfkisx-1gkw27dsod6wlxzhsy

Pokud máte rádi jak lyžování a procházky po horách, tak vodní radovánky a nechcete za nimi jezdit příliš daleko, vydejte se určitě do blízkých slovenských Tater. Kromě krásné horské přírody a perfektního turistického zázemí, vás Tatry lákají například na největší celoroční zábavní vodní park Gino Paradise Bešeňová.

Rodiny s dětmi, ale i dospělí co si rádi zařádí s kamarády na skluzavkách, nebo odpočinou v relaxačním centru, by si jistě neměli nechat ujít návštěvu vodního areál Bešeňova u Liptovského Mikuláše. Je to místo zábavy a relaxace v termálních bazénech s množstvím atrakcí pro děti i dospělé. Najdete zde bazény s minerální geotermální vodou s léčivými účinky a wellness centrum.

S dětmi je někdy obtížné naplánovat tu nejvhodnější aktivitu. Budou se chtít během dovolené každý den koupat, nebo budou chtít lyžovat či poznávat krásy hor a putovat po naučných stezkách? Na výběr je v Tatrách spousta aktivit.

Vysoké Tatry

Jedním z nejúžasnějších cílů výletů do nádherné přírody Vysokých Tater je pro všechny věkové skupin výprava do nadmořské výšky 2.634 metrů na nejvýše obývané místo Slovenska – Lomnický štít. Visutá lanovka turisty vyváží na Lomnický štít každých 20 minut a ti zde stráví nezapomenutelných 50 minut. Při dobré viditelnosti se návštěvníkům naskýtá výhled do širokého okolí, nejen na Slovensko, ale i na polskou stranu Tater.

Nízké Tatry:

V zimě i v létě je ve středisku Jasná největším turistickým lákadlem nádherná příroda Nízkých Tater. V poslední době je středisko vyhledáváno nejen kvůli skvělým zimním podmínkám, ale i díky jarním a letním aktivitám. Také v Nízkých Tatrách mají speciálně pro rodiny s dětmi připravenu řadu programů. Například naučný chodník Karkulka v Jasné, kde děti zde cestují po stopách pohádkové postavičky a přitom poznávají krásu tohoto národního parku. I zde děti dostanou svého vlastního dětského průvodce cestováním po Nízkých Tatrách, ve kterých odpovídají na jednoduché otázky a mohou soutěžit o atraktivní ceny. Dětem navíc cestu zpestří i speciální "Karkulsak" s dalekohledem, kompasem, teploměrem, píšťalkou, pastelkami i kšiltovkou.

Více na www.jasna.sk

Tip: Jak se nejrychleji dostat do Tater? Vyzkoušejte SuperCity Pendolino - nejrychlejší spoj do Tater. Vlak nabízí kvalitu cestování srovnatelnou s leteckou dopravou a uhání rychlostí až 160 kilometrů za hodinu. Je vybaven klimatizovanými prostory, polohovatelnými sedačkami, bistrem s nabídkou teplých i chlazených jídel a nápojů včetně točeného piva, zásuvkami nebo Wi-Fi připojením.