Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Tip na dovolenou na horách - Leden ve Špindlu - více než 21 km sjezdovek, přes půl metru sněhu, mnohem levnější skipasy, festival ledosochání...

Tip na dovolenou na horách - Leden ve Špindlu - více než 21 km sjezdovek, přes půl metru sněhu, mnohem levnější skipasy, festival ledosochání...

obtra4bfvtmpuvi80tiwpfo17igoxcifucfxm6mfgvwnahl94ntdccd3innmg5yf6q-ikdc
obtra4bfvtmpuvi80tiwpfo17igoxcifucfxm6mfgvwnahl94ntdccd3innmg5yf6q-ikdc

Plánujete během ledna dovolenou či jen víkend na horách? Navštivte Špindlerův Mlýn. Největší krkonošské středisko slibuje lyžařům ideální sněhové podmínky. Těšit se můžete na více než jednadvacet kilometrů sjezdovek s více než půl metrem sněhu, minimální fronty, skibusy i parkoviště zdarma a výhodné skipasy pro držitele karty GOPASS. Do 21. ledna si tu zalyžujete od 435 korun na den.

 „Díky mrazivému počasí a častému sněžení na sjezdovkách sněhu stále přibývá. Jen během pondělí napadlo asi pětadvacet centimetrů. Na Svatém Petru je nyní téměř půl metru sněhu a na Horních Mísečkách dokonce až osmdesát centimetrů. Skiareál už brzy bude kompletně ve stoprocentním provozu," uvedl ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn Čeněk Jílek s tím, že v současnosti je k dispozici přes osmnáct kilometrů sjezdovek.

V provozu jsou celé Horní Mísečky, Labská, Stoh, červené a modré sjezdovky na Medvědíně, malý hank, modrá a část červené sjezdovky na Svatém Petru i obě Hromovky. Od ledna si mohou navíc návštěvníci užít večerní lyžování na Hromovce, která je v současnosti nejdelší a nejlépe osvětlenou sjezdovkou pro večerní lyžování v České republice. „Do nadcházejícího víkendu spouštíme dále komplet červenou ve Svatém Petru a celou medvědínskou černou. Celkově tak nabídneme lyžařům více než dvacet jedna kilometrů kvalitně zasněžených a upravených sjezdovek," doplnil Čeněk Jílek.

Téměř ideální sněhové podmínky přilákaly první lednový víkend jedenáct tisíc návštěvníků. Díky novému věrnostnímu programu GOPASS se výrazně zkrátila čekací doba u pokladen. Dramatické nejsou ani fronty na lanovky. „Největší nápor lyžařů čekáme tradičně začátkem února, kdy startují zimní prázdniny. Leden je tak z hlediska počtu návštěvníků ideální na poklidné a kvalitní lyžování, a to během týdne i o víkendech," sdělil René Hroneš, obchodní a marketingový ředitel Skiareálu Špindlerův Mlýn.

Návštěvníci mohou zdarma využít parkoviště u lanovky Hromovka, Medvědín a Horní Mísečky. Pokud by se jejich kapacita naplnila, mají k dispozici parkoviště při vjezdu do Špindlerova Mlýna u přehrady, odkud se dostanou k lanovkám pohodlně skibusem. Ten je také pro všechny zcela zdarma. Areál nově doplnilo moderní infocentrum a pokladny, obchod se

sportovním a fashion zbožím, velká půjčovna lyžařského a snowboardového vybavení ve Svatém Petru a Après ski bary Hromovka a Svatý Petr. Z hlediska bezpečnosti návštěvníci ocení i nové ochranné sítě sjezdových tratí a rozšířený most na dojezdu svahů na Hromovce. Největší novinkou letošní sezóny je ale především zavedení věrnostního systému GOPASS. „Členové klubu GOPASS mohou v průběhu roku čerpat spoustu výhod. Tou největší je bezesporu nákup levnějších skipasů.

Do 21. ledna si mohou například stávající členové, ale i ti, kteří se nově zaregistrují na www.gopas.cz, pořídit celodenní skipasy za 435 korun v pracovních dnech a za 545 korun o víkendech," doplnil René Hroneš.

Špindlerův Mlýn nabídne v lednu i řadu zajímavých akcí pro veřejnost. 17. a 18. ledna se tu uskuteční festival ledosochání, hudby a zábavy. Těšit se můžete na ukázky tvorby ledových soch v centru města a v areálu Svatý Petr, večerní měřený závod na lyžích pro veřejnost Ice Master a následnou Ice party. Nebude chybět ani bohatý program pro děti i dospělé. Předposlední lednový víkend nabídne druhý ročník jediného koňského póla na sněhu v České republice. 31. ledna se pak ve Špindlerově Mlýně uskuteční akce Freeride.cz Just Ride, během které budou snowboardisté a freestyloví lyžaři zdarma testovat nejnovější vybavení mnoha značek. Nebude chybět stanové městečko, bohatý doprovodný program, soutěže a večerní party přímo na dojezdu sjezdovek ve Svatém Petru.