Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko HALDA 2016: Sportovní klání pro celou rodinu

HALDA 2016: Sportovní klání pro celou rodinu

letak-halda

Druhý ročník sportovně-benefiční akce HALDA 2016 se uskuteční v sobotu 14. května od 9 hodin ráno. Během celého dne budou probíhat běžecké a cyklistické závody pro dospělé i děti, ti nejmenší se mohou zúčastnit soutěže v odstrkování. Program završí pochod se psy nazvaný Butovická tlapka. Výtěžek ze startovného a příspěvků poputuje na konto projektu Sport pomáhá, který podporuje sociálně hendikepované děti a mládež.

HALDA 2016 se bude stejně jako loni konat v atraktivním prostředí Centrálním parku Prahy 13 a nabídne rozmanitý program pro celou rodinu. Závodníci zde změří síly v cross-country závodech horských kol a běžeckém závodu, zúčastnit se mohou i děti, připraveny jsou okruhy pro všechny věkové kategorie. Celá akce se uskuteční za podpory místostarosty Prahy 13 Petra Zemana a je součástí projektu Praha Evropské hlavní město sportu 2016.

Závody pro děti i rodiče

Cyklistické závody se pojedou v několika kategoriích, stejně jako ty běžecké. Pro ženy bude připravena trasa o délce 16,2 km, pro muže pak 21,6 km. Běžci budou zdolávat vzdálenost 5,4 kilometru, délky tras jsou odstupňovány podle věku účastníků. Sportovní den si mohou užít i ti nejmladší, součástí programu je totiž i závod odstrkovadel na 200 metrů. Dětské startovné je při předchozí online registraci zdarma.

Koloběžky, neviditelná výstava i pochod se psy

Kromě závodů si děti i dospělí budou moci vyzkoušet dovednostní soutěže na koloběžkách, porovnat své dovednosti v míčových sportech nebo okusit svět nevidomých prostřednictvím neviditelné výstavy. Součástí akce je i pochod se psy Butovická tlapka, který podpoří nadaci Pesos. Start je otevřený v průběhu celého dne. Projekt mohou návštěvníci na místě podpořit i příspěvkem do veřejně sbírky nebo dobrovolnictvím na některé z pořádaných akcí.

Časový harmonogram závodů, jednotlivé kategorie a registrační formulář najdete na

http://sportpomaha.org/halda/.