Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Během lyžovačky v Tatrách se o děti starají profesionální pečovatelky

Během lyžovačky v Tatrách se o děti starají profesionální pečovatelky

96jqiwzigv mnmntnouwxnjtmeof7d45vcedhlt1d932kj7dwu3tc6kr5juuhfani6n8s u
wjxqixcpr-isqe1llicwxnjtmeptxspjcrck6ypiv1n2g62xwu3tc6kr5juuhfani6n8s u

Lyžařské středisko v Tatranské Lomnici přichází během zimní sezóny s nabídkou babysittingu. V dětském zábavním centru Kamzíkovo na Skalnatém plese se o malé děti starají profesionální pečovatelky, zatímco si jejich rodiče mohoubezstarostně užívat lyžování na tatranských svazích.

 

V interiérovém dětském centru v nadmořské výšce 1 751 metrů přibyla pečovatelská služba pro děti od tří let a je možné ji využít až na dobu čtyř hodin. „Pečovatelky v Kamzíkově na děti dohlížejí na hřišti a skluzavkách, na bazénech s kuličkami i v klidové zóně. Děti si hrají na prolézačkách, v bludišti, v bazénu, lezou po sítích, kreslí si a mají k dispozici také spoustu hraček," uvedla Zuzana Fabianová, tisková mluvčí Tatry Mountain Resorts.

Zajímavosti ze života tatranských zvířátek se děti dozvědí už před vstupem do Kamzíkova, kde je nainstalována galerie zvířat. Nechybí tu medvěd, svišť, lišky, orel, divočák, sovy, vlk a jiné. Nejvzácnějším objektem dětského zábavního centra je ale exponát Kamzíka tatranského v životní velikosti.

Děti se kromě obdivování skutečného muzejního exponátu kamzíka seznámí i se životem jeho příbuzných: Kamzíkem kartuziánským z předhůří francouzských Alp, kavkazským, který žije v jižní Gruzii, karpatským z pohoří Rumunska, balkánským vyskytujícím se v oblasti bývalé Jugoslávie, Albánie, Bulharska a Řecka. Naleznou tu i ozdobu alpských luk a strání – Kamzíka alpského žijícího v Itálii, Francii, Německu, Slovinsku a Lichtenštejnsku.

Dětské centrum na Skalnatém plese je během zimní sezóny otevřeno denně v době od 10 do 15 hodin. Podrobné informace k babysittingu a podmínkách služby naleznete na www.vt.sk.

Lyžovačce ve Vysokých Tatrách přeje ideální zimní počasí a dostatek přírodního sněhu. Na vysokotatranských sjezdovkách je v průměru od 95 do 150 cm sněhu. Ideální podmínky má Lomnické sedlo, kde je 150 cm přírodního sněhu a podmínky pro lyžování jsou skutečně velmi dobré. Návštěvníci Hrebienka si mohou do konce března prohlédnout ledové sochy Tatry Ice Master a Tatranský dóm. Pozemní lanová dráha je otevřena do 19. hodiny (poslední jízda). Noční sáňkovačka je v provozu vždy v úterý, pátek a v sobotu v době od 19 do 21 hodin, půjčovna saní ve Starém Smokovci u údolní stanici lanovky je v provozu do 19:30 hodin.

_________________________________________________________________________________

Společnost Tatry mountain resorts, as (TMR) je top subjektem v oblasti cestovního ruchu ve Střední a Východní Evropě, který vlastní a provozuje atraktivní horská střediska a hotely. V Nízkých Tatrách TMR vlastní a provozuje středisko Jasná Nízké Tatry a hotely Wellness hotel Grand Jasná, Boutique Hotel Tri studničky, Chalets Jasná De Luxe, Hotel Srdiečko a Hotel Rotunda. TMR je zároveň vlastníkem Aquaparku Tatralandia. Jde o největší slovenský aquapark s celoročním provozem, který nabízí kromě vodní zábavy i Tropical Paradise - speciální tropickou halu s mořskou vodou i zábavu ve Fun Parku a ubytování v bungalovech a apartmánech Holiday Village Tatralandia.

Ve Vysokých Tatrách TMR vlastní a provozuje středisko Vysoké Tatry s horskými lokalitami Tatranská Lomnica, Starý Smokovec a lokalitu Štrbské Pleso, které TMR spoluprovozuje. Ve Vysokých Tatrách TMR také vlastní hotely Grandhotel Praha Tatranská Lomnica, Grandhotel Starý Smokovec a Hotel FIS Štrbské Pleso. TMR také vlastní 19% ve společnosti Melida, as, která si pronajímá a provozuje středisko Špindlerův Mlýn v České republice. V Polsku TMR vlastní středisko Szczyrk. TMR také vlastní a pronajímá třetím stranám hotely Slovakia, Kosodrevina, Liptov, Ski & Fun Záhradky a Bungalovy. Do konce roku 2014 se proinvestovalo do rozvoje a modernizace středisek TMR téměř 200 mil. EUR. Akcie TMR jsou obchodovány na třech evropských burzách v Bratislavě, Praze a ve Varšavě.