Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Nejkouzelnější místa na svatbu ve středních Čechách

Nejkouzelnější místa na svatbu ve středních Čechách

sara-baras fotopablolasaosa-11_fonf14

Svatební den má být jedním z nejkrásnějších v životě každého z nás. Ať už se jedná o romantickou, elegantní nebo boho svatbu, měla by proběhnout na místě, kde zapomeneme na všední starosti a užijeme si svůj den D. Možnost strávit svatební den na jednom místě – od obřadu až po party s ubytováním nabízí ve středních Čechách několik míst.

Romantická svatba na zámku

Ve svatební den chce být téměř každá žena princeznou. Splnit se to může na zámku v Ratměřicích. Zatímco si mohou budoucí manželé užívat místní wellness, svatební koordinátorka pomůže nachystat pohádkovou svatbu snů. Zámecká svatební nabídka zahrnuje romantický obřad, rozmanité gastronomické služby, bohatý program a skvělou party včetně ubytování pro novomanžele i svatebčany.

Mezi nejvyhledávanější svatební místo s puncem luxusu patří ve středních Čechách Chateau Mcely, které má své kouzlo v každém ročním období. Na jaře ho zdobí stovky jarních květů, v létě rozkvetlé louky, na podzim barevné stromy a v zimě atmosféru dokresluje park se 7 500 žárovkami. Pronajmout lze celou rezidenci včetně pětihektarového parku s biotopickým jezírkem, kde se v parných dnech mohou svatebčané osvěžit.

„Svatební obřad nad hladinou rybníka, v zámecké kapli nebo v zámecké zahradě nabízí zámek Savoia, jehož historie sahá až do 13. století. Pro veřejnost je nepřístupný a tak se tento exkluzivní prostor může stát místem pro svatební den. Svatbu na zámku s nádechem slunné Itálie dokreslí špičkové menu,“ uvedla Marta Dohnalová, MICE specialistka Střední Čechy Convention Bureau, která v regionu pomáhá při plánování eventů, konferencí a obchodních setkání.

Pohádkovou svatbu může pár prožít na Panství Dlouhá Lhota. Čekání na svůj den D si mohou partneři zpestřit při masáži nebo ve wellness. Svatební veselí se může odehrát v zámeckém parku a pokračovat třeba ve vinném sklepě, který je zasvěcený svatému Urbanovi, patronovi všech vinařů.

Farma jako ideální místo pro svatbu

Svatba na farmě má své kouzlo a nezapomenutelnou atmosféru. Ať už novomanželé touží po rustikální svatbě nebo mají rádi klasickou výzdobu, vše bude vypadat perfektně. Přesně takový prostor nabízí Farma Michael. Velká stodola provoněná bohatou květinovou výzdobou spolu se skvělou gastronomií udělá svatební den jedinečným. Romantickou atmosféru pak doplní koně, které nevěstu v kočáře dovezou třeba až ke svatebnímu oltáři v parku.

Pokud novomanželé sní o svatbě v kostele, i když nejsou věřící, existuje skvělé místo – Penzion Na Kmíně. Jen několik metrů od penzionu stojí odsvěcený kostel, kde lze uspořádat nezapomenutelný obřad. Prostorná stodola až pro tři sta hostů pak bude

skvělým místem pro svatební slavnost. Vyměnit prstýnky lze i na přilehlé zahradě, která je ideální na welcome drink, obřad nebo focení. Stejně jako na ostatních místech nebudou hosté postrádat krásn