TRAVELNEWS.CZ

Wellness

SaunaFest 2017 představí to nejlepší ze světového saunování

srubov saunaPátý ročník mezinárodně uznávaného festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2017 se letos, již podruhé, uskuteční v Aquapalace Praha, v největším saunovém světě v ČR. Od 30. března do 2. dubna se zde sejdou milovníci saunování, saunových ceremoniálů a saunového divadla z více než deseti zemí světa. Bohatý program nabídne během tří dnů na 80 ceremoniálů špičkových saunérů.

Spor lázní a města Luhačovice rozhodne až soud

ll-areal2Akciová společnost Lázně Luhačovice se s městem Luhačovice na financování údržby lázeňského areálu nedohodla, proto se obrátí na soud. Předmětem sporu mezi lázněmi a vedením Luhačovic je kdo a za kolik má udržovat lázeňský park, jehož pozemky vlastní lázně, ale jsou zcela bezplatně užívány veřejností včetně hostů jejích konkurentů. Akciová společnost vynakládá bez investic na úpravy parků a zahrad 4-6 mil. korun ročně v závislosti na potřebách konkrétního roku.

SaunaFest 2017 představí to nejlepší ze světového saunování

2gis ilustracni foto_123rf.cz_01Pátý ročník mezinárodně uznávaného festivalu zážitkového saunování SaunaFest 2017 se letos, již podruhé, uskuteční v Aquapalace Praha, v největším saunovém světě v ČR. Od 30. března do 2. dubna se zde sejdou milovníci saunování, saunových ceremoniálů a saunového divadla z více než deseti zemí světa. Bohatý program nabídne během tří dnů na 80 ceremoniálů špičkových saunérů.

O lázeňské léto je největší zájem, mimosezóna poskytuje jistotu, že pobyt dostanete Kdy je nejlepší jet do lázní?

ll-jurkoviov dom s fontnouVětšina pacientů si přeje pobyt v lázních v letním termínu, proto téměř všechny lázně v době hlavní letní sezóny „praskají ve švech". Léto má své výhody, během veder dobře padne posedět si v lázeňském parku, osvěžit se ve venkovních bazénech, které bývají součástí mnoha lázní. Důchodci však vědí své. Často jsou pacienty několika lékařů a mají řadu diagnóz, které se se sluncem moc nemusí – hlavně vysoký tlak, či kardiovaskulární nemoci. Pro ně je tak nejatraktivnější raný podzim – je dostatečně teplo, ale ne tak horko aby kolabovali z tepla. V parku se sedí ještě lépe, dá se chodit na dlouhé procházky, pokud jsou kolem lesy i na houby a turistiku a koupání si užijí dost i ve wellness. Mezi nejoblíbenější období v lázních patří babí léto – jeho nástup se však nedá naplánovat a tak pokud už nastoupí, stojí zato se poinformovat v oblíbených lázních, zda ještě nemají pár volných míst.

Maďarské dny v Mariánských Lázních

Jp1010697edno z nejoblíbenějších lázeňských center v Čechách, Mariánské Lázně, oslaví o víkendu od 15. do 17. července 2016 maďarskou kulturu, gastronomii a tradice. Maďarské dny přináší společnost Léčebné lázně Mariánské Lázně (Danubius Hotels Group) a Maďarské kulturní středisko v Praze.

Karlovy Vary jsou vynikající destinací, lákají i na akce k 700. výročí narození Karla IV.

karlovy vary 17V souvislosti se změnou preferencí letošních dovolených zaznamenávají zvýšený zájem o pobyty domácí zařízení cestovního ruchu. Nárůst zájmu domácích klientů o strávení dovolené v lázních zaznamenala i společnost Bohemia-lázně, a. s., Karlovy Vary. Oproti loňskému roku mírně stoupá návštěvnost z České republiky i rezervace pobytů na letní termíny. Výjimečnost a atraktivitu Karlových Varů letos umocňují i akce k 700. výročí narození Karla IV. Kdo si chce zajistit pobyt na konkrétní termín, měl by si pospíšit. Ceny jsou příznivé.

Lázně Luhačovice, a. s., získaly od Evropského svazu lázní prestižní certifikát za vítězství v soutěži ESPA Innovation Awards 2016

vana pro uhliitou koupel v podob lokyLázně Luhačovice, a.s., získaly od Evropského svazu lázní jako vůbec první společnost v České republice prestižní certifikát za vítězství v soutěži ESPA Innovation Awards 2016 za nejlepší evropskou inovaci v oblasti léčebného lázeňství. Stalo se tak na konci května ve francouzských lázních Vichy. Oceněn byl projekt nového balneoprovozu, ve kterém jsou poskytovány uhličité koupele dětským pacientům.

Costa Rica CC Recognized for Sustainability Commitment and Leadership 15 February 2016

10665136 10205467111823694 765492913554963103 nSince golfs introduction to Costa Rica in 1940 Costa Rica Country Club (CRCC) has been at the forefront of the game in the region. It continues to show strong leadership strengthening the game through pioneering sustainable management and has now reached a new milestone in becoming the first club in Latin America to become recertified to golfs international sustainability mark GEO Certified®.

Návštěvnost Čechů a Slováků v Karlových Varech brzdí 3 stereotypy

vridloPřiznejte si - kolikrát v životě jste byli v Karlových Varech? Většina Slováků a možná i Čechů nikdy. Mnozí zas byly pouze na Karlovarském filmovém festivalu, ale slasti lázeňského pobytu neochutnali. Tudíž je načase přestat si namlouvat zástupné argumenty a prohlédnout si tenhle krásný kout Česka, který uznává celý svět.

Strana 4 z 8