TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Vydáváte se na cesty samy? Sedm tipů sólovým cestovatelkám na letošní léto

Vydáváte se na cesty samy? Sedm tipů sólovým cestovatelkám na letošní léto

3w0kiiyoflehvsmeixcqxuk4pcemwxniu7xbyniyk7uw7vnm1ajfcmg0wn7twmq

Pokud jde o cestování, mileniálky boří zavedená pravidla a vydávají se letos v létě do světa na vlastní pěst. Na Instagramu již pod hashtagem #solotravel nasdílely více než 4,6 milionu příspěvků. Díky rozvoji technologií je nezávislé cestování snazší a ženy do svých vysněných destinací vyrážejí samy vybaveny chytrým telefonem a cestovními aplikacemi.

Místa, která si při svých cestách sóloví cestovatelé oblíbili, bývají mimo hlavní turistické destinace – mileniálové si vybírají neobvyklá a méně navštěvovaná místa3 a upřednostňují je před známějšími evropskými turistickými magnety, jako je Řím, Londýn nebo Barcelona, neboť vyhledávají jedinečné zážitky, které budou moci objevit a sdílet na sociálních sítích.

1) Naučte se před odjezdem dvacet nejdůležitějších frází

Naučit se alespoň základy místního jazyka může být nesmírně užitečné. Pomůže vám to doptat se na jednoduché věci, např. při hledání cesty nebo když budete potřebovat někoho požádat o pomoc. Navíc si za své úsilí ještě získáte uznání místních.

2) Vytvořte si kalendář s nejatraktivnějšími „instagramovatelnými“ místy

Budete chtít sdílet momentky z cest se svými přáteli, rodinou i fanoušky. Nejenže tak budou všichni vědět, kudy právě cestujete, ale možná je dokonce inspirujete, aby daná místa také navštívili! Než se vydáte na cestu, věnujte trochu času přípravě a ještě před odjezdem si naplánujte několik hlavních příspěvků.

Až potom do cílové země dorazíte, budete moci nafotografovat obsah, který chcete, a už si nebudete muset dělat starosti, jak budou snímky ve vašem feedu vypadat.

3) Vyhraďte si 30 minut denně na zaznamenání nejlepších zážitků z každého dne

Při cestování neustále zažíváme něco nového. Je toho hodně, co je třeba vstřebat, takže si kromě fotografování také zapisujte své postřehy, abyste se k prožitým okamžikům mohli v budoucnu znovu vracet. 

4) Zachyťte každičký kout města

Návštěva dosud nepoznaného města nabízí nekonečné množství památek a tajemství, která můžete zachytit. 

5) Tahle místa si z cestovního seznamu vyškrtněte

Velké metropole jsou out. In jsou svérázné destinace, které nejsou všeobecně známé. Předběhněte trend a zkuste zamířit do nové destinace ještě předtím, než se z ní stane nový hit. Mezi hlavní méně navštěvované, ale atraktivní destinace patří v roce 2019 Rumunsko, Srbsko a Černá Hora.

6) Cestujte jako místní

Ačkoli je jízda taxíkem mezi destinacemi často snazší a pohodlnější, jedním z nejzajímavějších a nejautentičtějších způsobů, jak se v novém městě dostat z bodu A do bodu B, je využít místní veřejnou dopravu. Často vám to poskytne skutečný pohled na život očima domorodce. Kromě toho uvidíte a uslyšíte věci, které byste po přímější trase minuli.

7) Nebojte se při fotografování experimentovat!

Když už jste v nové zemi obklopeni novými zvyky a lidmi, proč si tedy nezaexperimentovat s vlastním stylem fotografování? Zkuste jedinečným způsobem zachytit jídlo, styl a okolí. Přidejte neobvyklé pohledy, jako např. při focení přímo vzhůru nebo z vyvýšeného místa.