TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Vitální dovolená na statku

Vitální dovolená na statku

6tflawwlrg3pa4u5nmp2phiz0cnbjgrfd5zl nvjwxnrjbpgisi1bijxxhuo_dahq4nck5u

Cítíte se po letošní zimě unavení, potřebujete si odpočinout a znovu v sobě nalézt tolik potřebnou energii do nadcházejícího jara? Toužíte alespoň na chvíli opustit každodenní pracovní shon a městský život? Přijeďte si zarelaxovat do úchvatné přírody Jižního Tyrolska a načerpejte zde nový elán a sílu do života. S příchodem jara se příroda probírá ze zimního spánku a vy můžete být u prvních rozkvětů jihotyrolské krajiny.

Ubytujte se na jednom ze statků Roter Hahn a program si naplánujte podle své nálady a aktuálních potřeb. Výborným relaxačním zážitkem je Kneippova léčebná metoda, která vám pomůže od bolestí hlavy i nervozity. Cílem relaxace je dosažení tělesné i duševní rovnováhy. I právě díky této proceduře si na své dovolené můžete opravdu odpočinout.

Cílem dovolené je relax

V údolích a kotlinách čisté přírody Jižního Tyrolska se ukrývají vitální statky s poctivou tradicí v alpských léčebných procedurách. Při dovolené na malebných farmách se však ne vždy jedná pouze o čas strávený samotnou relaxací. Nezáleží na tom, zda jste do Jižního Tyrolska přijeli za odpočinkem či vstříc aktivní dovolené. Obě varianty jsou zde možné. Jižní Tyrolsko je právě tím místem, kde své aktivity můžete střídat dle své momentální nálady a být tak sami sebou. Velmi oblíbenou variantou je i kombinace relaxace s aktivním odpočinkem.

Dovolená na statku Ansitz Zehentner v Lajen se tak může stát romantickým odpočinkem v tradičních prostorách historického statku z 13. století. Poctivý spánek, se kterým zde jistě nebudete mít problém, vám dodá sílu a energii pro aktivní část vaší dovolené. Okolní příroda přímo vybízí k dlouhým pěším túrám, které pročistí vaše plíce, prokrví svalstvo a obnoví ducha. Jelikož se statek nachází v historické vesničce Lajen, která leží na kraji údolí Val Gardena v Dolomitech, můžete putovat k vrcholkům hor v rámci organizovaných alpských túr.

Po příjemné procházce přichází čas na relaxaci ve wellness zóně, zahřejte své tělo i duši například v aromatické parní koupeli s několika variantami vůní, finské sauně (70-90°) či biosauně. Vychutnat si okamžik po saunování můžete v relaxační místnosti, kde na vás bude čekat i zdravé pohoštění ve vitálním baru.

Poznejte i chod statku, který se zastavil v čase. Dýchne na vás ta pravá hospodářská atmosféra, především i díky zachovalému původnímu provedení fresek, klenb a obkladům ve světnicích. Přesto, že statek přímo dýchá dávnou historií, jeho vybavení je vkusné a moderní.

Přírodní elementy v Roter Hanských apartmánech Na farmě Widmannhof pocítíte opravdovou statkářskou atmosféru. Hospodáři vás provedou biostatkem a spolu s nimi prožijete běžný den v hospodářství. Po celý rok zde můžete

vyzkoušet jízdu na koni a to jak na dráze, tak i na romantických vyjížďkách v čisté krajině. Je to ideální způsob jak hlouběji poznávat sebe samé a splynout s přírodou, která vás bude po celý pobyt láskyplně objímat. Na sklonku dne, se můžete uchýlit do wellness zóny, do které je pro všechny hosty vstup zdarma. Biostatek se snaží i v téhle rovině být ohleduplný k naší planetě, a tak celý saunový ráj čerpá energii pouze z obnovitelných zdrojů. Vybírat můžete mezi několika typy saun. Nabízí finskou saunou, biosanou s 50 ° – 60 ° či infračervenou saunou s teplotou od 30°, která chrání kardiovaskulární systém.

Apartmány jsou ve všech farmách navrženy velmi jednoduchým avšak útulným způsobem. Pro domácký pocit každého návštěvníka jsou pokoje příjemným a pohodlným místem, kam si můžete každý večer, ale i během dne chodit odpočinout po náročném výletě či uvolňující proceduře. Majitelé dbali na absenci výrazných elementů, které by vás mohli rušit při dovolené. Díky tomu se tak v komfortních avšak skromně laděných pokojících můžete cítit jako doma. Všudypřítomné přírodní a čisté materiály vás dokáží zanést do opravdového života na statku. Dominuje zde převážně dřevo z jihotyrolských lesů, jehož vůně vás večer přenese do údolí relaxace a krásných snů.

Po celou dobu pobytu na vitálních statcích v Jižním Tyrolsku pocítíte sounáležitost života na farmě. Ač se zpočátku můžete cítit jen jako turista, během pár chvil si budete připadat jako člen hospodářství. Každý statek disponuje maximálně 5-8 apartmány, tudíž žádný hotelový a neosobní kontakt zdaleka nehrozí. Můžete si tak zavzpomínat na prázdninové časy u babiček a dedečků strávených na chalupě. Zde nejste turisté, ale návštěva. Dokonce od místních statkářů získáte cenné autentické informace o léčivých účincích rostlin a zdravém přirozeném životě. Hospodáři jsou zde přátelští a plni životní moudrosti, která z nich přímo vyzařuje.

Domácí čerstvá snídaně každý den Začněte den u veselé a bezstarostné rodinné snídaně na statku Im Kranzhof. Tu vám přichystají velmi milí a pohostinní majitelé přímo z vlastních produktů pocházející z farmy. Pokud chcete vyzkoušet výtečné a tradičně vyráběné potraviny, neváhejte ochutnat zdejší sýry, máslo, mléko, čerstvé maso i poctivé domácí marmelády, které potěší nejen vaše zdraví, ale i chuťové buňky. Pokud budete mít i v průběhu dne chuť na čerstvou svačinku, můžete si nabídnout i produkty z domácí zahrádky. Pro vaši celkovou pohodu je po domluvě možné svou dovolenou trávit i se svým domácím mazlíčkem. Během pobytu můžete své tělo příjemně potrápit během výletu na kole či si v zimě zavzpomínat na své dětství a vypůjčit si sáňky. Kolem farmy jsou rozlehlé louky a dětská hřiště, kde se mohou vydovádět i ti nejmladší

návštěvníci. Dovolená na tomto tradičním statku je tak vhodná pro celou rodinu, kde si na své přijde úplně každý.

Pokud jste doposud žili stresovým a rychlým tempem, kde strava nebyla na prvním místě, zde se nenásilnou formou naladíte na zdravý životní styl, ač to byl váš účel či ne. Nebudete se muset do ničeho nutit a cokoli měnit na svých stravovacích návycích. Atmosféra, která zde vládne již desítky let, se o to postará sama. Vědomě si budete místní zdravá a chutná jídla užívat. Pobyt na statku v Jižním Tyrolsku vám tak nastartuje zdravý koloběh kvalitního fungování vašeho těla i mysli.