TRAVELNEWS.CZ

Svět Svět Kdo má letos v Chorvatsku nejdražší jachtu?

Kdo má letos v Chorvatsku nejdražší jachtu?

palmilla

Podle Chorvatského sdružení cestovního ruchu (Hrvatska udruga turizma – udrugaturizma.hr) je letos Chorvatsko magnetem pro celebrity, které si užívali dovolenou na svých luxusních jachtách.

V letošním roce se světově proslulý basketbalový hráč a hvězda americké NBA Magic Johnson rozhodl strávit letní dovolenou na chorvatském pobřeží. S 85,6 metrů dlouhou jachtou v hodnotě asi 150 milionů amerických dolarů, tvář slavného Los Angeles Lakers zakotvila ve Splitu, kde strávila několik dní. Magic Johnson navštívil také Hvar, Brač, Dubrovník a Skradin, kde si užíval krás vodopádů Krka se svou rodinou.

Letos také v létě dorazil na chorvatské pobřeží Lionel Richie. Světově proslulý hudebník, v současné době tráví dovolenou v Dubrovníku a pluje po Jadranu na 107 metrů dlouhé luxusní jachtě v hodnotě 195 milionů dolarů. Jeho jachta údajně přeplave polovinu světa bez doplňování paliva.

Toto léto byla mega jachta Flying Fox v hodnotě 400 milionů dolarů spojena s Jeffem Bezosem, majitelem Amazonu a nejbohatším mužem na světě, zakotvena v kanálu sv. Antonína před Šibenikem.

Téměř každý rok je Dubrovník cílem ruského miliardáře Romana Abramoviče, který jej navštívil i letos. Jeho 165 metrů dlouhá jachta Eclipse v hodnotě asi 1,2 miliardy dolarů pluje ve vodách Dubrovníku.

Americký miliardář Sheldon Adelson, 28. nejbohatší muž na světě, odplul v červenci do Puly s 91 metrů dlouhou luxusní jachtou Queen Miri, která pojme 36 hostů v 18 luxusních kabinách. Mega jachta vyvolala velký zájem kolemjdoucích turistů.

Bill Gates patří k návštěvníkům Chorvatska každý rok. Letos byla jeho luxusní jachta Power Play ukotvena poblíž Dubrovníku. Gates je také po mnoho let pravidelným hostem ve Skradinu.