TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Zákaz cest do zemí: Botswana, Brazílie, Eswatini (Svazijsko), Jihoafrická republika, Keňa, Lesotho, Malawi, Mosambik, Tanzánie, Zambie a Zimbabwe

nirwana bali indonesia 2Vláda České republiky schválila dne 24.2.2021 nové Ochranné opatření Ministerstva zdravotnictví, které reaguje na hrozbu zavlečení agresivnějších mutací koronaviru – brazilské a jihoafrické – na území České republiky.

Bulharsko: Změna vstupních podmínek

xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kS platností od 29.ledna do 30.dubna 2021 bude nutné při vstupu do země prokázat se negativním PCR testem ne starším 72 hod. 

Tunisko: Změna podmínek cestování do Tuniska

plazTuniský ministr zdravotnictví dne 25.1.2021 oznámil změny podmínek cestování do Tuniska, které vstoupí v platnost od 1.2.2021. Tato opatření byla přijata v rámci opatření k zamezení šíření viru Covid-19.

Kuba: upozornění na přísná karanténní opatření

0image002V souvislosti s nárůstem počtu českých občanů, kterým byla po příletu na Kubu diagnostikována nákaza onemocněním Covid-19, Ministerstvo zahraničních věcí ČR upozorňuje na velmi přísná karanténní opatření, která jsou na Kubě uplatňována.

Češi sní o exotické dovolené na Vánoce, realita je ale odlišná

deluxe-cabin-3Češi sní o vánoční dovolené na exotických místech, ve skutečnosti ale tráví dovolenou blíže k domovu, vyplývá to z dat společnosti Kiwi. Cestovatelé v posledních měsících nejčastěji rezervovali letenky do evropských destinací, v čele se Španělskem, zvláště Kanárské ostrovy, a do Portugalska. Přesto mezi zákazníky společnosti dominovaly během vyhledávání především vzdálenější a exotičtější destinace.

Cestovatelský průzkum: V lockdownu nám nejvíce chybí moře, vítězí i nad jídlem

plazDopadům koronaviru, který má vliv prakticky na všechny oblasti života, se letos nevyhnul patrně nikdo. Zvláštní kategorií jsou pak omezení a zákazy v oblasti cestovního ruchu, které nelibě nese nejeden světoběžník. Zvláště pro ty, kteří jsou zvyklí cestovat i několikrát do roka se jedná o zásadní omezení, které často působí i na psychickou pohodu.

Prodeje letenek mírně rostou

0image002Společnost ASIANA zaznamenává v podzimních měsících mírný růst prodeje letenek. „Od začátku října dochází k oživení poptávky po letenkách, a to zejména v korporátní sféře. Řadu neodkladných aktivit nelze přenést do výhradně digitálního prostoru a zájem o cestování letadly tak stoupá,“ říká Josef Trejbal, ředitel letenkového portálu.

Olympijští šampioni se chystají na FIS Freeski World Cup Stubai

tvb saalbach hinterglemm - top  tom bauseKdyž se nejlepší lyžaři na světě objeví v jednom ze špičkových snowparků, může to znamenat jen jednu věc – Stubaital znovu zve na zahájení světového poháru ve volném stylu (freeski). Od 18. do 21. listopadu 2020 se v snowparku DC Stubai Zoo již počtvrté uskuteční světový pohár FIS ve volném stylu.

Turecko: Aktuální doporučení k cestám

felsentherme gastein_wasserfallNebezpečí nákupu a konzumace  alkoholických nápojů mimo řádnou distribuční síť.

Strana 8 z 35