Svět

Svět

COVID 19 Rozcestník - aktuální informace k cestám do zahraničí

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaVzhledem k aktuálnímu vývoji epidemiologické situace upozorňujeme na doporučení a varování Ministerstva zahraničních věcí ČR k cestám do zahraničí podle míry rizika nákazy COVID-19.

AČCKA vítá plán vlády usnadnit cestování do zahraničí

snmek 288AČCKA vítá plán vlády zavést pro období letní sezony bezplatné PCR testy, které by umožnily neočkovaným lidem cestovat do zahraničí bez nadměrných nákladů spojených s pořízením testu před odjezdem a po návratu do České republiky. Stávající evropskou tendencí je upřednostnit při nastavení podmínek volného cestování v rámci EU naočkované osoby a osoby, které onemocnění již prodělaly, nicméně tento princip vnímáme jako diskriminační směrem k lidem, kteří se očkovat nechtějí či z důvodu nedostatku vakcín očkování dosud nedostali nebo kteří neprodělali onemocnění v nedávné době.

Pravidla cestování osob očkovaných v ČR do okolních států

a26730702 10215756666016118_1291329350177765918_nPo sérii intenzivních jednání se zahraničními partnery ve druhém květnovém týdnu se zástupcům MZV podařilo dojednat usnadnění cestování do sousedních zemí.

Přehled podmínek ke vstupu do jednotlivých zemí při cestě do zahraničí

constance-lemuria-resort-seychellesVzhledem k nepříznivému vývoji epidemiologické situace upozorňujeme na stále platné doporučení Ministerstva zahraničních věcí ČR cestovat do zahraničí pouze v nezbytných případech, mezi něž nepatří cestování za účelem turistiky.

Izrael: Zhoršení bezpečnostní situace

restaurace vyhldka - lanternaOd pondělí 10. května 2021 je Izrael terčem raketových útoků. Nebezpečí se aktuálně týká oblasti středního Izraele (Guš Dan) a veškerého území na jih od Herzeliye. Situace je nestabilní a má rychlý vývoj.

Podmínky návratu do ČR ze zahraničí v době pandemie Covid-19

y7emoh3rgwnwkv0btr0pxtg8oxgjwljbmcrqfbk5kn5wvefenlrvm1tu3bdnemm8qob1ymwVzhledem k nepříznivému vývoji pandemie a obavám ze šíření nových mutací koronaviru jsou pravidla pro návrat do České republiky upravena formou průběžně aktualizovaných Ochranných opatření Ministerstva zdravotnictví ČR. Cestovatelé musí podstoupit testování na COVID-19 již před zahájením návratu do ČR z většiny zemí světa. Podobná pravidla přijímají postupně všechny země EU se společným cílem, kterým je předejít další a mnohem agresívnější vlně pandemie.

Indie: aktuální doporučení k cestám

jv indie palmyS ohledem na aktuální tíživý vývoj pandemie koronaviru v Indii Ministerstvo zahraničních věcí České republiky doporučuje všem českým občanům nacházejícím se v Indii, aby zvážili nezbytnost svého pobytu, a mohou-li, zemi opustili do zlepšení situace. S účinností od 27.4. do 31.5., včetně je občanům ČR a osobám s bydlištěm na území ČR zakázáno do Indie cestovat.

10 míst, kde znovu načerpáte sílu a vnitřní klid

brando-4-474x239Zdraví a duševní pohoda se dostávají do popředí zájmu celého světa stále víc a víc. Není divu, poslední rok byl pro mnohé rokem nejistoty, obav a náporu na organismus. O negativních dopadech dlouhodobého stresu už navíc není pochyb ani ve vědeckých kruzích. Tolik opomíjený aktivní i pasivní odpočinek je tak jedním ze základních předpokladů k načerpání ztracené energie. Ve spojení s cestou a poznáním je navíc zaručeným způsobem, jak znovu dostat tělo a mysl do harmonie. 

Společnost Air France testuje řešení pro digitalizaci výsledků testu na COVID-19

vstava pro vechny smysly 2018 6Čtyřtýdenní testovací program ICC AOKpass startuje 11. března 2021 na linkách Paříž letiště Charles de Gaulle - Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) a Paříž letiště Charles de Gaulle - Fort-de-France (Martinik). Pilotní program vznikl ve spolupráci se společností poskytující zdravotní a bezpečnostní služby MedAire/Mezinárodní SOS, Mezinárodní obchodní komorou a společností SGS. Cílem programu je zajistit bezpečné ověření výsledků cestujících na onemocnění covid-19, zefektivnění pohybu osob na letišti a urychlení odbavení pasažérů.

Strana 7 z 35