TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Moldavsko: MZV ČR varuje před cestami do podněsterského regionu Moldavské republiky

12aaaMZV ČR varuje v souvislosti s aktuální bezpečnostní situací před cestami do podněsterského regionu Moldavské republiky (tzv. „Podněsterské moldavské republiky“). 

Nejvýhodnější lyžovačka začíná právě teď

c oetscher_weinfranz.atVášniví lyžaři se dočkali! Portál Gopass spustil ve čtvrtek 7. dubna předprodej celosezónního skipasu CHYTRÁ SEZÓNKA Premium 2022/23.

Platnost digitálního certifikátu o očkování pro děti do 18 let bude prodloužena.

xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kEvropská komise přijala 29. března 2022 nová pravidla týkající se dokladu o očkování podle nařízení EU o digitálním certifikátu COVID. Nová pravidla osvobozují nezletilé od limitu platnosti certifikátu po dobu 270 dnů po základním očkování. Standardní doba uznávání platnosti tak bude omezena pouze na osoby starší 18 let.

Srí Lanka: Upozornění na možné komplikace při cestách

peacock-restaurant-1Ministerstvo zahraničních věcí upozorňuje české občany na možné komplikace související s ekonomickou krizí v zemi, kterým by mohli při cestách na Srí Lanku čelit, a to zejména v případě individuální turistiky. 

Irák: Aktuální doporučení

vstava pro vechny smysly 2018 6Ministerstvo zahraničních věcí ČR varuje občany ČR před cestou do Iráku s ohledem na dlouhodobě nepříznivou bezpečnostní situaci, včetně rizika ideologicky či kriminálně motivovaného vražedného útoku či únosu.

Prohlášení AČCKA k válečnému konfliktu na Ukrajině

0birnenkorb-mostviertel--dAsociace českých cestovních kanceláří a agentur hluboce lituje nastalé situace. Nelegitimní vstup cizích vojsk na území Ukrajiny a následný válečný konflikt je odsouzeníhodným aktem.

Ruská federace: Zhoršení bezpečnosti

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaS ohledem na probíhající vojenskou invazi Ruské federace na Ukrajinu a možnou hrozbu zhoršení bezpečnosti v zemi, zejména pro občany států EU a NATO, MZV ČR důrazně varuje před cestami na území Ruské federace.

Ukrajina: Vyhlášení válečného stavu

 

peacock-restaurant-1S ohledem na probíhající vojenskou invazi Ruské federace na Ukrajinu byl na Ukrajině vyhlášen válečný stav a došlo k podstatnému zhoršení bezpečnostní situace, MZV ČR varuje před jakýmikoliv cestami na Ukrajinu.

Ukrajina: Hrozba vojenského konfliktu

0loucen 2016_mwecker__033S ohledem na stále se zvyšující pravděpodobnost vzniku vojenského konfliktu a tím i náhlého a podstatného zhoršení bezpečnostní situace v souvislosti s aktuálním extrémním napětím mezi Ruskem a Ukrajinou MZV ČR varuje před jakýmikoliv cestami na Ukrajinu.

Strana 4 z 35