TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

NÁVŠTĚVA GENERÁLNÍHO ŘEDITELE TUNISKÉHO NÁRODNÍHO ÚŘADU V PRAZE

conf 7Hodinové tiskové konference se zúčastnila dvacítka novinářů a redaktorů. Na úvod byly zmíněny tunisko-české vztahy v rámci cestovního ruchu. Tunisko se těší velké oblibě českých turistů, každoročně jich do této země zavítá okolo devadesáti tisíc, v loňském roce jich bylo zhruba čtyřicet tisíc. I přes velký celoevropský pokles návštěvníků Tuniska, zůstali čeští turisté této zemi věrni.

5 exotických destinací, kam letos vyrazit na dovolenou

tkemhtgpviwnymcdr-ckwvtftf a-mal7poyapwco rfkpwtrntyjx6nyjcqgwwjb6v4r3eČeská ekonomika roste, lidé utrácejí stále více peněz za dovolenou v zahraničí, začínají objevovat i vzdálené a exotické země. Ve stínu imigrační krize a teroristických útoků je ovšem těžší najít bezpečné místo. Rok od roku se zmenšuje možnost poznávat exotické kouty naší planety.

Australská ekoturistika

pckowoep-dypkozqxyrv53ey8-ko 3c-hra3kh-fdtrec3jar7q8xj1wpzopfdnghii uniMnoho lidí má Austrálii na svém seznamu míst, kam se musí podívat. Je tu jen jediný problém: kde asi tak začít? U protinožců lze dělat a vidět tolik věcí, že se přece nikdo nechce vrátit domů s pocitem, že něco prošvihl.

Za pařbou do Bangkoku, za záhadou do Paříže. Cestujte jako hrdinové filmů

unspecifiedKdo by nemiloval filmy a seriály. Ty kromě zábavy, napětí či zamyšlení nabízejí i zajímavé lokality a nenápadně diváka provádí všemi kouty světa. Oživte si proto letošní cestování a načerpejte inspiraci na dovolenou z filmových trháků. Projděte se španělskou Barcelonou po stopách Vicky a Cristiny či si užijte pořádnou pařbu v Bangkoku. V momentě, kdy stanete na místě svých hrdinů, dostane jakýkoliv film zcela nový rozměr.

Dominikánská republika v karnevalových barvách

r1xw6ucn1-ufekc9mfs defm6qhn5kklqyntc7gvwfnbbwzrka6cwwsejwcxkhlsejalejwÚnor se v mnoha zemích po celém světě nese ve znamení populárních karnevalů. Ty dominikánské jsou však výjimečné. Nejen počtem, délkou trvání a nápaditostí kostýmů v jednotlivých regionech, ale také rekordní návštěvností, která se pohybuje přibližně okolo jednoho milionu diváků.

Dovolená na plážích Indického oceánu: Ideální místo nejen pro líbánky!

pp2j5yuy8vpqoljhpjvsiryxtaf0f k dd5t-9fc-ar1ix5yjhjx ezvkf y4ttrz21adzkLepší útěk za romantikou, než na exotické pláže obklopené křišťálově modrou vodou Indického oceánu, si zřejmě představit nedokážete. Nicméně tyto prázdninové klenoty nejsou jen pro novomanžele, kteří vyrazili na líbánky. Ve skutečnosti jsou písčité břehy Malediv, Seychel a Mauriciu rájem, ať už jde o jakoukoliv dovolenou – od adrenalinových vodních sportů až po prozkoumávání hlubin, kde žijí vzácní mořští živočichové; naplno si tyto destinace užijí i rodiny s dětmi.

Mexiko: Šíření viru zika

537922 10200756103251424_1512181725_nMZV upozorňuje na významně se zvyšující počet osob, které byly v Mexiku v poslední době nakaženy virem zika. MZV proto doporučuje zejména těhotným ženám a dětem důkladně zvážit, nejlépe odložit, cestování do této země. Pokud není možné cestu odsunout, MZV doporučuje konzultovat nejlepší postup se svým lékařem.

Provoz letiště Brno v roce 2015

4xsygdjrx7porhtm3kctp48ag1qyf7etsqrzelbrjobki5vnpxsjwvxi 5kb1iuepoaxqqoMezinárodní letiště Brno-Tuřany, druhé největší letiště v ČR, odbavilo v loňském roce 466 046 cestujících. Je to přibližně stejně jako v roce 2014 (486 tisíc odbavených osob). Letišti Brno se tak podařilo udržet zájem cestujících v pravidelné i charterové osobní dopravě.

Kam v zimě za golfem?

trevose one of the six courses in englands atlantic links set against the backdrop of the north atlantic coastSvé hole nemusíte odkládat, ani když u nás mrzne, až praští. Vydejte se s námi na nejlepší hřiště na Mauriciu, v Dubaji, Portugalsku nebo JAR.

Strana 24 z 35