TRAVELNEWS.CZ

Svět

Svět

Jamajka a Haiti - hurikán Matthew

2. pga catalunya resort - stadium course - hole 11V souvislosti se sílícím hurikánem Matthew, který se pohybuje z jižní části Karibského moře k severu a zasáhne dne 3. 10. 2016 zejména Jamajku a Haiti, varuje Ministerstvo zahraničních věcí před cestami do těchto oblastí.

SRÍ LANKA: Ostrov, který stále čeká na své „objevení“

spilkovahubbelrath1kJak vypráví legenda, právě na Srí Lance našli po vyhnání z Ráje Adam a Eva svůj domov. Že se jedná o ráj na druhou, vás Srí Lanka jistě přesvědčí hned na první pohled, dotek i nádech. Toto království majestátních slonů, hravých opic a prvotřídního čaje láká svými tajemstvími, vůní kadidla i jedněmi z nejkrásnějších pláží na světě.

Dopřejte si babí léto v Benátkách a jejich krásném okolí

veniceBenátky jsou jednou z turisticky nejpřitažlivější destinací v Evropě. Navíc v září tam bude skutečně živo. Až do listopadu totiž probíhá 15. ročník Bienále architektury. Letošní motto zní: „Reporting from the front“ a má naznačit boj architektury o nové pohledy na životní prostředí a její místo v něm. Kurátorem bienále je chilský architekt Alejandro Aravena a jednotlivé expozice si můžete prohlédnout tradičně v zahradách (Giardini), komplexu Arsenal i na dalších místech v historickém centru města.

Podívejte se na nejnovější video oletuškách Wizz Air a staňte se členem týmu WIZZ

folyoso15 img_2088_version_1Wizz Air, největší nízkonákladový letecký dopravce ve střední a východní Evropě, zveřejnil své první video s krátkým nahlédnutím do života jeho letušek. Wizz Air od uskutečnění úplně prvního letu WIZZ z Katovic v roce 2004 neustále rozšiřuje svou síť a zvyšuje počty přepravených cestujících na svých nízkonákladových linkách. Letecká společnost také s ohledem na stabilní růst svého podnikání nepřetržitě přijímá zkušené profesionály i nadšené talenty do svých týmů na palubách i letištích, splňujících vysoké standardy.

Světový humanitární den - v nebezpěčí se ocitají z 90 % místní pracovníci

dsc 2588Afghánistán, Irák, Sýrie, Ukrajina, DR Kongo - tam všude by pomoc Člověka v tísni bez místních humanitárních pracovníků nebyla možná. U příležitosti Světového humanitárního dne 19. srpna si připomínáme všechny humanitární pracovníky, kteří při své práci často riskují životy. Jen v loňském roce bylo podle údajů The Aid Worker Security database zabito, uneseno nebo zraněno celkem 283 humanitárních pracovníků.

Deset nejlepších turistických zážitků v olympijském městě bohů - Rio de Janeiru

dsc 0267V pátek začínají v brazilském Rio de Janeiru letní olympijské hry 2016. Kam se vypravit kromě slavného stadionu Maracanã ve městě, které proslavily karnevaly, samba a nádherné pláže? Tady je deset tipů pro turisty, ať už se tam vydají na olympiádu anebo kdykoliv jindy.

Prodlužte si léto v Neapoli a na ostrově Capri

naplesNeapol je centrum regionu Kampánie a třetí největší město v Itálii. Je pověstné krásným zálivem a historickým jádrem, které bylo v roce 1995 zapsáno do seznamu světového dědictví UNESCO a co do rozlohy je největší v Evropě. Úžasných architektonických památek najdete v Neapoli desítky, ale také okolí města slibuje nevšední zážitky.

Za potápěním do Rudého moře

dolphin houseRudé moře je jednou z nejznámějších potápěčských destinací, která je právem řazena mezi sedm divů podmořského světa. Egyptský úřad pro cestovní ruch připravil na základě posledních 65 let potápěčské historie žebříček nejlepších lokalit, které rozhodně stojí za to navštívit.

Češi chtějí trávit v exotice i léto – hitem jsou Spojené arabské emiráty, Kapverdy či Dominikánská republika

med20-20quinta20do20lago20resort20-20birdseyeDo exotických zemí vycestovalo o 7 % českých turistů více. Nejoblíbenější destinací je Thajsko. Až 80 % cestujících do Karibiku využívá služeb českých cestovních kanceláří. Češi chtějí trávit i léto v exotice - hitem jsou Spojené arabské emiráty, Kapverdy či Dominikánská republika.

Strana 22 z 35