TRAVELNEWS.CZ

Styl

Znojemské historické vinobraní - zážitky pro milovníky historie, muziky i pro rodiny s dětmi.

a77rvq- oxbl9vvnivancvcrkks-rwbjhdqlfp8aiihivqjgeo069ocdasa8Brány královského města Znojma se 12. - 13. září 2014 opět otevřou návštěvníkům Znojemského historického vinobraní. Letošní 31. ročník největšího svátku vína v ČR přiláká do městské památkové rezervace města Znojma desetitisíce milovníků kvalitního vína a burčáku, obdivovatele památek i velkolepého historického programu, fanoušky různých žánrů hudby i rodiny s dětmi, kterým Znojemské historické vinobraní nabízí široký výběr nezapomenutelných víkendových zážitků.

Léto v Rakousku se slevovou kartou

foto 4.2594068Počet Čechů, kteří tráví letní dovolenou v sousedním Rakousku, rok od roku stoupá. Náš jižní soused je skvělým cílem pro ty, kdo chtějí o dovolené cestovat, objevovat a poznávat. Jednotlivé rakouské spolkové země, regiony a města si svých hostů váží, proto se jim snaží šetřit nejen peníze, ale i čas. Právě z toho důvodu nabízejí turistům slevové zážitkové karty.

Let It Roll Open Air 2014

heads-dvojstrana-1402586044Festival Let It Roll nabízí spoustu nových možností, jak prožít víkendovou jízdu.Seznam zahraničních jmen letošního festivalu Let It Roll uzavřeli zástupci úspěšného britského rádia Rough Tempo a přední producentská jména vydavatelství Serotone Recordings.

Léto vrcholí, co podniknout v Jižním Tyrolsku?

smg01524frblV Jižním Tyrolsku/Südtirol, provincii na severu Itálie, právě vrcholí letní sezona. Dolomity, 300 slunečných dnů v roce a výborná kuchyně jsou zárukou krásné dovolené. Ať už se sem vypravíte za turistikou, cyklistikou nebo třeba k jezerům…

Stany před deseti lety a dnes

2tmvj2jvsgbbaegqpxi9jmmka5rj7km-oi3isbe0bmyeazg7dsod6abxzt xi 6eJsou lehké, skladné, snadno je rozložíte – někdy je stačí nafouknout či jen vyhodit do vzduchu a jiné komfortním dovolenkovým domem. Požadavky na technickou úroveň i design stanů se mění, lidé jsou dnes mnohem náročnější. Jaroslav Skalka, pořadatel Výstavy stanů a vybavení do přírody, která se koná do 10. srpna v pražských Letňanech, vysvětluje největší změny, ke kterým u nich za posledních deset let došlo.

Unikátní výstava fotografií z divočiny

petr slavk lev z kalahariCentrum Černý Most si pro své zákazníky připravilo hned dvě expozice fotografií věnovaných divoké fauně i flóře, které o letních prázdninách ozdobí jeho prostory.  Až do 3. srpna zde budou vystaveny unikátní snímky Jiřího Stránského „Magická příroda tří kontinentů“. Autor na nich zachytil neposkvrněnou čistotu přírody vzdálených i exotických míst Severní Ameriky, Austrálie a Oceánie, ale také Evropy.

Na Szigetu bude EVROPSKÁ SCÉNA včetně zástupce z ČR

balazs mohai1Evropská scéna na Ostrově svobody - the Island of Freedom - je speciálně věnovaná novým a nadějným evropským skupinám, které svojí hudbou skutečně reprezentují ,,starý kontinent" a multikulturalismus.

Nové možnosti cestování s LOT

lot business class_viewChcete navštívit některé z hlavních evropských měst, nebo se chystáte dále – do Pekingu, New Yorku, Chicaga nebo Toronta? Díky LOTu bude Vaše cesta z Prahy ještě příjemnější a pohodlnější! Představujeme naprosto novou cestovní třídu, tarif a ještě dokonalejší palubní servis!

Druhá cestovní kancelář letos ukončila svou činnost

santo domingo 1Brněnská cestovní kancelář monmare travel s.r.o., která provozovala činnost cestovní kanceláře teprve od února 2014, dnes oznámila svým obchodním partnerům, že ukončuje činnost a vyhlašuje úpadek. Dle sdělení CK je důvod následující: "Vzhledem k nízkým prodejům a cenám na trhu jsme nebyli schopni dále situaci udržet a musíme ukončit činnost."

Strana 43 z 57