TRAVELNEWS.CZ

Evropa Evropa Tip: Večerní prohlídky v korunách stromů

Tip: Večerní prohlídky v korunách stromů

stezka

Stezka korunami stromů Krkonoše na letošní zimu opět přichystala populární večerní prohlídky. Zažít večerní les v doprovodu odborného průvodce návštěvníci mohou po celou dobu jarních prázdnin, a to každou středu od 5. února do 11.března. Největší zážitek z večerních prohlídek mají samozřejmě děti, pro které je poznávání zvířat podle zvuků a hledání jejich blýskajících se očí v lese pomocí baterek neobvyklé dobrodružství.

„Noční prohlídky budeme pořádat již třetí zimu a u návštěvníků mají vždy velký ohlas. Rozhodli jsme se je proto opět letos v období jarních prázdnin zopakovat. Lidé oceňují unikátnost zážitku a také odborný výklad průvodce ze Správy krkonošského národního parku. Prohlídky jsou navíc vedené hravou formou a děti si je velmi užívají,“ říká Marie Jarkovská, jednatelka Stezky korunami stromů Krkonoše.

„Většinou si tyto prohlídky objednávají turisté, kteří ve východních Krkonoších tráví jarní prázdniny a večerní prohlídkou si zpestřují týden strávený na svahu. Doporučujeme proto návštěvníkům s objednáním vstupenek na našem e-shopu neváhat. Kapacita těchto prohlídek je totiž omezená,“ dodává Zdeněk Pop, marketingový ředitel Stezky korunami stromů Krkonoše. Kompletní seznam termínů nočních prohlídek mohou zájemci najít na webových stránkách Stezky korunami stromů.

Stezka korunami stromů se v zimním období stává příjemným zpestřením pro lyžaře, kteří zde tráví svou dovolenou. Stále častěji využívají v rámci odpočinkového dne Stezku k příjemné procházce, kterou mohou zakončit v restauraci s dětským koutkem. Sázka na kvalitu, čerstvost a regionální potraviny se vyplácí a hosté odcházejí spokojení.