Hlavní stránka

Re:generace a udržitelné cestování: svoboda a pravá divočina – to jsou bulharské Rodopy

looking towards the 12th green of burnham  berrow one of the championship links in the atlantic links trailLidstvo na Zemi zaujímá pouze 0,01 procenta všeho živého. Přesto stihlo za svoji existenci vyhubit 83 procent divokých zvířat a polovinu rostlin. Rodopské hory v Bulharsku ukazují, že regenerace je možná – místní i turisté zde splývají s přírodou a téměř vymřelé druhy se vracejí.

V dosud otevřených horských chatách, po vysokohorských stezkách obklopených tichem

xj05rqy2tr39akvxmyiy6tz37gdcz6rqv3bhsmyiy7tpzkx0b2infka1il9sqzrlb82g11kPodzim na horách je obdobím roku, kdy je každý prostor zahalen do ticha. Obklopuje údolí, rozcestí, stěny a jen čas od času ho naruší hvizd svišťů nebo řev jelenů, zpěv kukačky, zvuk větru, kámen valící se dolů z kopce.

V červenci do ČR přijelo víc turistů, podnikatelé se ale v kontextu s energiemi připravují na složitý podzim a zimu

osO 31 % víc hostů než loni přijelo letos v červenci do hotelů v České republice. Srovnáme-li data se stejným obdobím před pandemií covidu-19, tedy s prvním prázdninovým měsícem roku 2019, návštěvníků bylo o 5,7 % méně než dřív. Vyplývá to z informací Institutu Turismu, které na základě dat Českého statistického úřadu vyjdou na www.tourdata.cz.

Tip na aktivní dovolenou: jihotyrolské farmy Roter Hahn

griesserhof nPlánujete aktivní dovolenou a chcete si ji pořádně užít? Znamená to pro vás podnikat pěší turistické výlety či vysokohorské výšlapy, jezdit na kole po skvěle udržovaných cyklistických stezkách a zaplavat si v čistých alpských jezerech?

Článek - Jedinečné Benátky. Co vidět a ochutnat v této destinaci?

a9fvebkdvtdtqzhwc8yln4fia1kvmiidn6o3rlwimosxfa0qnp8wm-3a94p5ziownngpoqiKaždý rok Benátky navštíví zhruba třicet milionů turistů. Toto vysoké číslo je důkazem, že jen málokteré italské město se těší takové oblibě návštěvníků jako právě Benátky. Co vidět v Benátkách? A jaké místní speciality byste měli rozhodně ochutnat?

Strana 4 z 54