TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Pohodová i aktivní dovolená mezi světovými unikáty na Loučen

Pohodová i aktivní dovolená mezi světovými unikáty na Loučen

cyklostezka v_okoli_kosikovskeho_potoka_tsk_praha_5

Loučenský areál ve Středních Čechách nedaleko Prahy se pyšní nejenom světovým unikátem v podobě LABYRINTÁRIA – souborem bludišť v zámeckém parku, nabízí ale rovněž zázemí pro klidnou a pohodovou dovolenou. Zámecký park v anglickém stylu je ideálním místem nejenom pro oblíbené piknikování, kdekoli se Vám zlíbí, ale jeho odlehlé části se výborně hodí k meditacím, cvičení jógy, chůzi či běhání.

Výhodou je to, že si v podstatě připadáte jako v lese, s tím rozdílem, že jste chráněni. Což ocení obzvláště ženy, které by si rády vyšly i samy do lesa, ale nemají k tomu odvahu. Na Loučeni je toto vše možné. Park nabízí řadu aktivit jak pro dospělé, tak děti. A to v podobě dětského lanového parku, rybníčků plných ryb, relaxační zóny lážo plážo, pravé studánky nebo dětského mlhoviště. Hostům ubytovaným v zámeckém hotelu nebo přímo v apartmánech na zámku je park k dispozici po celou dobu jejich pobytu zdarma.

A to v jakoukoli denní i noční hodinu. Lze ho tak využít brzy ráno, kdy jsou koruny strom plné ptactva a parkem se rozléhá jejich zpěv. Nebo pozdě večer, kdy si lze vychutnat romantické osvětlení zámku v duchu skotského hradu v Edinburghu a osvětlený labyrint před ním. A ať už člověk věří mystické síle labyrintů nebo ne, pokud poctivě projde všech dvanáct, ujde dohromady dlouhou cestu v nádherném prostředí.

„Již při počátečním plánování využití zámku na Loučeni a jeho dvacetihektarového parku jsem si moc přála, aby byl zámek přívětivý všem, jak rodinám s dětmi, tak starším párům a jejich čtyřnohým mazlíčkům či mladým lidem,“ uvádí Kateřina Šrámková, jednatelka zámku Loučeň. „Myslím, že se nám to povedl. Přesvědčí mě o tom pokaždé usměvavý pár sedící na některém z posezení relaxačních zón nebo odpočívající maminka na dece, kdy ona se věnuje sama sobě nebo knížce, tatínek griluje a děti si šťastně volně běhají po zámecké louce v jejich blízkosti. Třeba i bosy.

Proto dbáme na čistotu parku, ale zároveň na soukromí všech jeho návštěvníků. Nikdy jsme neměli problém s vandalismem. Myslím, že lidé si uvědomují krásu okolo sebe a ta jim nedovolí cokoli ničit. Lesní zákoutí parku lze skvěle využít k procházkám a pročištění hlavy. Potkáte na nich hodně běžců nebo i starších lidé, kteří provozují nordic wolking. To vše mi dělá radost. Naplnilo se tak moje motto, že vlastně pracuji proto, abychom dělali na Loučeni druhým radost a dobrou náladu. A to je přece krásná práce,“ dodává Kateřina Šrámková.

Zámecká zahrada nabízí skvosty rovněž milovníkům světových unikátů, těch nalezete v parku hned šest. A to v podobě Prstového labyrintu, díky kterému si budete připadat jako u IL LABIRINTO – v Cathedrale di san Martino v italské Lucce. Návštěvou loučenského Kamenného labyrintu se můžete přenést k The Bewarea Labirinth - Yzerfontein v Jižní Americe. Tisové bludiště je na zámku Loučeň vystavěno v podobném duchu jako je IRRGARTEN Schönbrunn v Rakousku. Park má rovněž svého Minotaura, podobně jako Minotaurus – Cawdor Castle ve Skotsku. Travnatý labyrint středočeského zámku Loučeň pak připomíná Labyrinth Seaton, Devon v Anglii. A nakonec nově osvětlené zámecké průčelí Loučeně evokuje podobu Edinburgh castle ve Skotsku. Celkově je na zámku Loučeň a v jeho zahradách k vidění dvanáct labyrintů a bludišť. Tvoří tak největší Labyrintárium Evropy.

Rozsáhlý zámecký park má 20 hektarů, je památkově chráněný. Založen byl na místě prolínání původní francouzské zahrady a knížecí obory v polovině 19.století. Již před 150 lety zde odpočívali členové knížecí rodiny, a kdo si chce ulehnout pod koruny staletých stromů, může se cítit jako knížepán i dnes.

Loučenský park se nachází na přirozené vyvýšenině nad Polabím, otevírají se z něj nádherné výhledy a zdobí jej vodní prvky, kašny a dva rybníky. V roce 2016 zde byla oživena původní studánka pod zámeckou terasou. Byla nazvána „Moudrá voda“. V parku najdou návštěvníci místa k sezení, stinná zákoutí, altánek a také dětský lanový park. Přes 20 lanových atrakcí je umístěno ve výšce kolem 30-40 cm, aby jej děti i dospělí zvládli bez zajištění.

Tip na dovolenou na Loučeni

Chtěli jste původně strávit dovoleno u moře a teď se bojíte, jaká bude dovolená v Čechách? Co když se budeme nudit? VyLOUČENo!!!!! Na Loučeni se rozhodně nudit nebudete, protože LOUČEŇ je stále místem, kde to žije a kam stojí za to vyrazit. Využijte jedinečnou možnost, kterou Vám zámecký areál ve Středních Čechách nabízí, a to strávit tady krásnou, bezstarostnou letní dovolenou plnou jedinečných okamžiků. Z Loučeně je všude kousek a ani týden Vám nebude stačit na to, abyste viděli vše, co Vám rádi na zámku doporučí.

5ti DENNÍ RODINNÉ DOVOLENÉ pro 4členou rodinu zahrnuje:

Ubytování pro rodinu (2 dospělé osoby a 2 děti) na 5 dní v prostorném rodinném pokoji zámeckého hotelu Maxmilián Lifestyle Resort

Polopenzi bufetovou formou pro celou rodinu, večeře i snídaně formou bohatých bufetů. V ceně večerních bufetů domácí nápoje pro děti zdarma a pro rodiče také sklenka vína nebo piva

Při příjezdu minerální voda na pokoj pro všechny ubytované

V průběhu pobytu 1x RODINNÝ PIKNIKOVÝ KOŠ zdarma

Volný vstup do hotelového bazénu a sauny v po celou dobu pobytu zdarma

Volný vstup do zámeckého parku, a to včetně unikátního labyrintária a dětského lanového parku po celou dobu pobytu zdarma

Vnitřní i venkovní dětský koutek celodenně zdarma k dispozici

Gratiska = automaticky získáváte vstup zdarma pro 1 dospělého na naše partnerské objekty (ZOO Chleby, Mirakulum, Království železnic, Farmapark, Prachovské Skály, Staré hrady)

20% sleva na masáže a wellness procedury, 25% sleva na využití privátní vířivky a sauny

Jedinečná specialita ČÁPY S MÁKEM pro všechny členy rodiny 1x ZDARMA (podávané v hotelové restauraci)

Cena zahrnuje ubytování pro 4 osoby na 5dní/4 noci a spolu s tím také výše uvedené služby. Při zakoupení pobytu pro letní dovolenou Vám poskytujeme 100% garanci vrácení peněz v případě, že by ve Vámi vybraném termínu nebylo možné v důsledku vládních nařízení možné Váš pobyt realizovat.

V rámci pobytu lze přihlásit děti do dětského klubíku Lážo Plážo®, který bude denně (1.7.-31.8.2020) připravovat různé doprovodné animační programy, a to včetně večerní zábavy pro děti jako je disco, pyžamkové promítání ad... Více o zajímavém programu a možnostech dovolených na: https://www.zamekloucen.cz/c/nemusite-jezdit-do-sveta-svet-naleznete-na-zamku-loucen