TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko Čechy a Slovensko Češi o letní dovolenou v zahraničí rozhodně nepřijdou.

Češi o letní dovolenou v zahraničí rozhodně nepřijdou.

karlovy vary_17

Cestovní kanceláře jsou připraveny realizovat zájezdy v letním období do oblíbených zahraničních destinací s kratší dojezdovou vzdáleností. Představitelé České republiky intenzivně jednají se svými protějšky v blízkých zemích s cílem dojednat co nejdříve bilaterální dohody o vzájemném volném pohybu osob bez restriktivních omezení, tj. bez povinných testů nebo povinné karantény při vstupu do tranzitních a cílových destinací či při návratu zpět na území ČR.

V první skupině zemí, které směřují ke vzájemným koordinovaným dohodám jsou ČR, Rakousko, Slovensko, Slovinsko, Chorvatsko a Maďarsko, kam by mělo být možné cestovat bez omezení pravděpodobně již od poloviny června. Počátek července je pak termín, kdy by mělo být možné cestovat bez omezení i do Řecka a Bulharska. Ve všech zemích je příznivá epidemiologická situace, obdobná situaci v ČR, bez zvýšeného rizika pro své návštěvníky.

 

Cestovní kanceláře jsou připraveny do těchto destinací zájezdy nabízet a realizovat, při zachování maximálního možného standardu služeb v cílových destinacích, bez jakéhokoli zdražování či navyšování cen. Zahraniční subdodavatelé a partneři deklarují zachování smluvně ujednaných cenových podmínek.

 

Po všech těchto destinacích zaznamenáváme výrazný nárůst poptávky ze strany klientů. Zájem je umocněn i predikcí vysoké obsazenosti ubytovacích kapacit v České republice a přeplněností zajímavých lokalit.

Letní dovolenou bude možné k plné spokojenosti českých turistů realizovat i v zahraničí.

 

Roman Škrabánek

prezident Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA)