TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Krkonošské pohádky na Stezce korunami stromů v Janských lázních

8iigqblq4Stezka korunami stromů Krkonoše chystá na konec září pro své návštěvníky další tematický zážitek. Všechny příznivce pohádek vyzívá k návštěvě populární vyhlídkové věže, tentokrát pod dohledem Krakonoše, bájného ducha a vládce krkonošských hor.

Dovolená na poslední chvíli? Vydejte se za polární září do Norska!

vstava pro vechny smysly 2018 6Norsko patří mezi nejkrásnější severské země. Snad každý, kdo se vypraví do tohoto koutu severní Evropy, je doslova očarován krásou kolem sebe – nezapomenutelné hory, divoké řeky, hluboké fjordy. Přírodní scenérie, které tato nevšední turistická destinace nabízí, budete jinde hledat jen obtížně, stejně tak jako světelný úkaz zvaný polární záře neboli Aurora Borealis.

Tropické osvěžení ve skleníku Fata Morgana v Troji

0birnenkorb-mostviertel--dBotanická zahrada hl. m. Prahy zve k poznávání rostlin z celého světa, a to i do skleníku Fata Morgana. Přestože venku opět vládnou vysoké teploty a sucho, do unikátního skleníku v Troji se můžete vypravit za příjemným osvěžením. V části, která přibližuje flóru a podmínky tropických deštných lesů, se teploty pohybují mezi 22–30 °C a i při extrémních venkovních teplotách jsou nižší, a to zhruba o 5 °C.

Kam v Čechách na dovolenou u vody?

 havel_jpg_3_hotelKde nejlépe strávit parné léto? Přeci u vody. Pokud vás to netáhne k moři, i v Čechách si vody můžete užít dosytosti. A záleží už jen na vás, jestli dáte přednost přírodnímu koupání, nebo bazénu u hotelu s wellness procedurami. Máme pro vás tipy, které ve většině splňují obojí. 

Češi už cestují více než před pandemií, zejména po Evropě

owg ceick4tld650wd7mfogdqlpmjsmbnba_m-njrzg4moq8s1rkzvlhnov-bub3o_lmayuPo dvouleté cestovatelské pauze zažívá Kiwi.com enormní nárůst zájmu o letenky na letní sezónu. Podle dat společnosti vzrostly počty letních rezervací Čechů na více než sedminásobek v porovnání s čísly za loňský rok, oproti předcovidovému období jsou rezervace vyšší v průměru o 80 %. Nejpopulárnějšími destinacemi jsou stále Itálie a Španělsko, ale také Spojené království. Mezi zahraničními turisty se těší rostoucímu zájmu Praha, během léta se do ní chystá o polovinu více lidí než v roce 2019.

Flotila YachtBoat na Vltavě & Tip na plavbu Prahou moderní lodí

la20manga20clubToužíte objevit Prahu z jiné perspektivy? Vychutnat si vaše zážitky v menší skupině, na vodě a v soukromí? Pak přijměte pozvání od YachtBoat, jejichž malá flotila zahrnuje dvě moderní lodě Traweller YB35 typu "houseboat", které každá nabízejí plný komfort až pro jedenáct pasažérů plus kapitána.

Ojedinělé pískovcové exponáty pod širým nebem, Museum czech road racingu na zámku,

hoc-748914999Osmitisícové malebné podkrkonošské město Hořice za týden přivítá účastníky jednoho z nejtěžších závodů silničních motocyklů pod širým nebem. Přípravy na tyto závody vrcholí. Vedle toho město Hořice připravilo několik výstav. Umělecké propojení šesti autorů v Městském muzeu a Galerii Plastik s názvem Paralely a sochu ve veřejném prostoru Tomáše Polcara.

Zájem je letos velmi vysoký, cestovní kanceláře hlásí na Velikonoce vyprodané termíny.

0image002Především v posledním týdnu s ochlazením teplot se téměř veškerá Last minute nabídka zájezdů na nadcházející víkend vyprodala. Jistě se ve vysoké poptávce promítá 2roční omezené cestování a riziko zdražení zájezdů. Podle výše prodejů letos na Velikonoce vycestují desítky tisíc Čechů, dle našich odhadů až 80 tisíc, což zcela odpovídá předpandemickým číslům.

Tradice se vrací do centra Prahy – Velikonoční trhy začnou v sobotu

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaUž tuto sobotu 2. dubna se do centra české metropole vrací největší Velikonoční trhy. Zástupci organizátora-společnosti Taiko, postavili na Staroměstském náměstí zhruba pět desítek prodejních stánků. Chybět nebude typická velikonoční výzdoba, pestrá nabídka trhovců, oblíbené pochutiny ani vyhlídkový most. Program se v letošním roce přesune do prostoru kolem bohatě zdobené velikonoční břízy a zábava je připravená i pro děti v oblíbených tvořivých dílnách. Velikonoční trhy potrvají do 24. dubna 2022.

Strana 7 z 60