TRAVELNEWS.CZ

Čechy a Slovensko

Čechy a Slovensko

Trojská botanická zahrada připravuje na říjen oblíbenou výstavu dýní, návštěvníky zavede do Asie

websize vanocni_trhy_graben_in_vienna_at_christmas_time_c_osterreich_werbung_photographer_volker_preusserBotanická zahrada hl. m. Prahy opět připravuje přehlídku dýní a dýňových aranžmá. Letošní výstava zavede návštěvníky na nezapomenutelnou cestu do Asie. Dýňové dekorace, které připraví studenti České zahradnické akademie Mělník, připomenou kulturu různých koutů tohoto kontinentu. K vidění bude drak, gejši, rikša, vrcholky Himálaje, lampiony a další motivy.

Objevte neobjevené Krušné hory a jejich podhůří

0birnenkorb-mostviertel--dKrásná horská příroda téměř bez turistů skrytá na samém západě naší země, nejvyšší vodopád v Krušných horách, pěší a cyklo-výlety na české i německé straně Krušných a Doupovských hor, romantické zříceniny středověkých strážních hradů Hasištejn, Egerberk či Šumburk, blízký Zoopark Chomutov.

Na prohlídku krytu civilní obrany ve Znojmě míří první návštěvníci

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaJak vybrat správnou trasu pro vedení optického kabelu mezi provozy Znojemské Besedy – tak se začal psát příběh zpřístupnění krytu civilní obrany pod Masarykovým náměstí. Dochovaný prostor, pravděpodobně určený pro bezpečí vyvolených, měl sloužit jako protiradiační kryt. „Je to mrazivá část historie, kterou mají ještě mnozí v paměti. Věříme, že nový okruh nebude zajímavý jen pro nadšence vojenské historie, ale také pro další návštěvníky, kteří do Znojma zamíří,“ říká Bohumila Beranová, místostarostka města Znojma.

Prázdninové exkurze v Čechách

0birnenkorb-mostviertel--dNahlédněte do světa unikátní výroby a tvořte spolu s mistry ve sklárně Rückl, jejíž tradice sahá do roku 1846. Rückl přináší to nejlepší z české sklářské kultury a historie, stejně jako časem prověřené sklářské techniky a tradiční vzory, které pozvedá na novou úroveň. Během komentovaných prohlídek máte možnost vidět jednotlivé fáze a tradiční techniky výroby skla. Na některém z výrobků si navíc vyzkoušíte řemeslo brusiče a svůj originální výrobek si jako suvenýr odnesete domů. 

Naučné stezky, zábavné atrakce a akce pro celou rodinu i lanovky po celou dobu pobytu zdarma

01vPlánujete již dovolenou na léto? Vyrazte s přáteli nebo rodinou a dětmi do Krkonoš. Skiareál Špindlerův Mlýn otevře oficiálně letní sezónu ORLEN Summer Openingem 10. června. Už nyní se můžete těšit na nespočet turistických tras po hřebenech, oblíbené naučné stezky, terénní koloběžky nebo unikátní výstavu na téma: Horská služba v čase. V rámci ubytování získáte navíc pro všechny členy rodiny jízdenky na lanovky zdarma.

Sláva králi! Slavnost Královské stříbření vás přenese do 14. století

vinobran sv. klraRytířská klání, středověké tance, hudba, turnaj na koních, lukostřelba, večerní dvorská slavnost, řemesla, dobové tržiště a k tomu příjezd českého a římského krále Václava IV. s chotí.

Jak bude vypadat léto ve Špindlerově Mlýně?

snmek 288Plánujete již dovolenou na léto? Vyrazte s přáteli nebo rodinou a dětmi do Krkonoš. Skiareál Špindlerův Mlýn otevře oficiálně letní sezónu ORLEN Summer Openingem 10. června. Už nyní se můžete těšit na nespočet turistických tras po hřebenech, oblíbené naučné stezky, terénní koloběžky nebo unikátní výstavu na téma: Horská služba v čase. V rámci ubytování získáte navíc pro všechny členy rodiny jízdenky na lanovky zdarma.

Letní radovánky na Loučeni

0dskxslppymwu19mrairgzxqlzyhdwtermws arbzjx9wdyhjrnnu_-sgdslng3gjqqz7jaBrány zámeckého parku na Loučeni budou otevřeny pro malé i velké po celé léto každý den v týdnu. Navštívit můžete jak největší Labyrintárium v Evropě, zámek s jeho kostýmovanými prohlídkami, tak speciální akce. Na ubytované v zámku či zámeckém hotelu čeká přírodní koupací jezírko. V červenci se zapojí zámek na Loučeni již poněkolikáté do Mezinárodního dne turistiky naboso.

České muzeum stříbra láká na Kutnohorské léto, nabídne noční prohlídky dolu na stříbro i vůni baroka

grkaiserschmarrn nTajuplné noční prohlídky středověkého stříbrného dolu za svitu kahanu, které se konají každou středu. Letní muzejní čtvrtky s interaktivním workshopem na téma baroko. Vlastnoruční výroba nádob podle prvních zemědělců. Komentované prohlídky k výstavám i koncert středověké hudby pod širým nebem. To všechno nabídne Kutnohorské léto, které od 5. července do 31. srpna chystá pro návštěvníky České muzeum stříbra v Kutné Hoře.

Strana 3 z 60